Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații USR și PNL protest cu banderole în Parlament împotriva puterii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarii USR au apărut ieri la ședința Camerelor reunite cu banderole tricolore în semn de protest față de practicile puterii în Legislativ. Cristina Iurișniți, deputatul USR de Bistrița-Năsăud spune că e vorba de un alt mesaj pe care colegii ei  vor să-l transmită din Parlamentul României, în condițiile în care mașinăria de vot a Alianței PSD-ALDE funcționează fără fisuri, iar cele mai uzuale practici parlamentare ar fi călcate sistematic în picioare de putere:

”Protestăm în Parlamentul României pentru mascarada votului din plen! -a scris deputatul bistrițean pe pagina de socializare- Parlamentarii USR poartă o banderolă tricoloră, în semn de protest împotriva practicilor cu totul netrasparente din Parlamentul României. Este inadmisibil modul în care se numără voturile la buget sau mai degrabă cum se prefac că numără. Cifrele de ieri au fost 175 -76, astăzi invariabil 175-80” scrie deputatul care spune și că votul este doar aparent numărat, în”  Uneori ai impresia că ești la loterie cu numărătoarea. Evident se impune funcționalitatea sistemului de vot electronic care ne-ar duce cu viteza unui clic în secolul XXI. Nu de de alta, dar am fi și noi ceva mai eficienți și mai ales votul va fi transparent iar responsabilitatea va apăsa pe fiecare parlamentar!” a adăugat deputatul USR.

Și PNL și-a pus astăzi, la votarea moțiunii de cenzură  banderole în Parlament. Parlamentarii liberali au intrat astăzi în sala de plen cu banderole albe pe care scrie: demisia.

Moţiunea de cenzură a fost depusă miercurea trecută, a fost citită deja în plen și va fi supusă votului astăzi PNL şi USR îi solicită premierului Sorin Grindeanu, în moţiune, să îşi asume “eroarea” de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea şi să demisioneze. Și cei 25 parlamentari ai PMP și-au anunțat intenția de a vota moțiunea de cenzură.

 


Share.

About Author

Un comentariu

  1. Valer Stoica în

    Astia e la USR, macar arata a partid de opozitie. PNL – ul insa, cu Predoiu si Raluca Turcan, nu sunt deloc convingatori.

Lasă un comentariu