Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Grindeanu: ”O parte însemnată a acestei țări mi-a transmis democratic că nu identifica binele general în acea ordonanță. Nu voi mai accepta nicio initiativa de acest gen in Guvern.”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Sorin Grindeanu a avut un discurs surprinzător de conciliant la dezbaterea moțiunii de cenzură care se dezbate la această oră în Parlament, foarte diferit de cele ale șefilor Coaliției PSD -ALDE.  El a făcut referire la sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă și a dat asigurări  că a învățat lecția: ”O parte însemnată a acestei țări mi-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanță. Nu voi mai accepta nicio inițiativă de acest gen în Guvern.” s-a angajat premierul.
Despre marile manifestări de stradă, Sorin Grindeanu a afirmat: ”Dincolo de programul de guvernare, nu putem să ignoram evenimentele care au avut loc în România în ultimele zile. Cred ca românii care au iesit în strada au tot dreptul să-și strige nemulțumirea, atunci când simt asta. Îmi exprim public aprecierea pentru modul impecabil în care jandarmii români și-au facut datoria în ultimele zile. Oamenii s-au simtit in majoritatea timpului protejati si in siguranta”.

Primul ministru  a mai spus și că apreciază creativitatea celor care au protestat, dar nu și ura escaladată și le-a mulțumit instituțiilor media care au transmis mesaje de reconciliere: ”Am vazut in ultimele zile foarte multa creativitate – pe pancarte, in lozinci si pe Facebook.Am citit multe. Unele dintre mesaje au fost de susținere, altele, evident, negative. Nu voi accepta ura revărsată asupra familiei și copiilor. Deja s-a ajuns prea departe, avem soții, părinți sau copii care au ajuns să-și arunce cuvinte grele in aceste zile. Nu pot accepta că există două Românii – acest lucru nu este normal. Nu ura, ci rațiunea și dialogul trebuie să primeze. As vrea să mulțumesc instituțiilor media si liderilor de opinie care s-au exprimat pentru echilibru.

Despre comportamentul politicienilor ăn aceste zile Grindeanu a vorbit critic, dar  dat asigurări că va merge pe calea unității: ”In continuare, exista politicieni care au ramas prizonierii acelei gandiri. Ca premier, imi doresc să particip în continuare la reconcilierea între români. E nevoie de dezbatere, de dialog, iar cel mai bun loc ca acest lucru sa se intample este aici, in Parlament. Guvernul va sustine in continuare lupta impotriva corupției si consolidarea statului de drept. Întărirea statului de drept nu este un scop în sine, decat dacă este folosit pentru a crea instituții puternice.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Pacat de el, nu-l mai crede nimeni.Avea o sansa sa arate ca-i exponentul unui nou suflu in social democratie. Cand colo, alt yes-man a lui Dragnea.

Lasă un comentariu