Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mai bine de o lună e timpul de așteptare pentru înmatricularea unei mașini la Bistrița.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii care vor să-și înmatriculeze mașina au de așteptat mai bine de o lună până să ajungă la ghișeu. Spre deosebire de alte județe în Bistrița-Năsăud accesul la înmatriculările auto se pot face doar prin rezervare online, însă locuri disponibile mai sunt doar de la mijlocul locul lunii martie.

Luna februarie este complet ocupată, iar astăzi (joi, 9 februarie) cei care vor să-și facă o rezervare pentru înmatricularea definitivă sunt acceptați doar din 14 martie încolo.

Pentru numerele provizorii în schimb programări se pot face peste o săptămâna , adică cei care se grăbesc astăzi cu înregistrarea online pot obține un loc în 15 martie.

Cei care vor să-și rezerve un loc la ghișeu pot să verifice disponibilitatea pe site-ul prefecturii, pe adresa: http://www.prefecturabn.ro/root/inf_permise/Rezervari/inmatriculare.php.

Timpul foarte mare de așteptare până la accesul la un ghișeu este generat de abrogarea taxei de timbru  de la 1 februarie 2017, iar situația se va normaliza, dau asigurări responsabilii serviciului de inmatriculări abia după ce toți cei care și-au amânat înmatricularea pentru a aștepta intrarea în vigoare a noii legi, vor trece pe la ghișeu.

Cum au rezolvat probleme serviciile de inmatriculare din alte județe

În Cluj proprietarii unei mașini neînmatriculate pot să afle online în cat timp ajung la ghiseu, însă doar după ce parcurg o procedură mai complicată care presupune înregistrarea cu cod numeric personal și seria sașiului mașinii și informarea ulterioară pe e-mail. Cei care nu au răbdare pot să solicite numere de ordine direct la serviciul clujean până la ora 8,30. La Cluj capacitatea de înregistrare este de 180 de mașini zilnic.

Un sistem de rezervare similar cu cel folosit la Bistrița este utilizat și în județul Suceava. Acolo însă se pot obține rezervări online abia din 21 martie.

Și la Oradea majoritatea rezervărilor se fac on-line, însă sistemul de rezervare este ceva mai complicat și nu indica exact disponibilitatea. În schimb proprietarii au la dispoziție două locații  pentru înmatriculare definitivă, iar pentru numerele rosii solicitari se pot face și la ghișee existente în fiecare din orașele din județul Bihor . Serviciul de inmatriculări acceptă la înmatriculare și pe cei care se prezintă și-și iau numere de ordine de la ghișee, dimineața între 8,00 și 8,30.

Share.

About Author

Lasă un comentariu