Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Pe modelul Timișoara, protestatarii bistrițeni pregătesc și ei o listă de solicitări

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Seară de seară un nucleu de oameni care nu vor să renunțe la proteste  se adună în Piața Prefecturii pentru a marca simbolic că strada rezistă și la Bistrița. Nu-i mai păzește decât o mașină a Jandarmeriei, nici nu-și mai strigă protestele, nu sună nici vuvuzelele, însă discută, întorc pe toate fețele ultimele evenimente legate de ordonanțe toxice sau mișcări suspecte din zona guvernamentală, ori veștile de la protestele din țară.

Sunt oameni care cred cu tărie că dacă abandonează ieșirile în stradă, tot ce s-a câștigat se va pierde. Proclamația în 8 puncte de la Timișoara inițată de participanții la mitingul din Piața Revoluției i-a inspirat și pe unii bistrițeni să caute puncte de revendicări ale protestelor din Bistrița. Vasile Man, unul dintre protestatarii prezenți zilnic în piață lucrează la un set de solicitări pe care le va propune duminică sau luni celor care vor veni la proteste.

Bogdan Barna, unul dintre cei aflați în primele rânduri încă de la început și care a obținut o parte din autorizațiile pentru miting vorbește și el despre nevoia de a avea o listă de revendicări. ” Ne gandim si la o proclamatie a Bistritei plus (câteva puncte) pentru local”.

Marius Bălan, unul dintre cei mai activi militanți ecologiști a făcut dejaun prim pas sâmbătă când a lansat în mijlocul protestatarilor strângerea de semnături pentru un apel către Consiliul Local pentru a cumpăra lacul MHC și a-l amenaja în loc de locația Aquapark-ului proiectat de municipalitate.

Timișoara a făcut primul pas

Protestatarii din Timisoara au depus încă de vineri la Prefectura Timiş o proclamație în 8 puncte, care solicită:

  1. Niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată “Ordonanţa 13”.
  2. Transparenţă în administraţie prin e-guvernare.
  3. Avocatul poporului să fie ales direct de cetăţeni.
  4. Cetăţenii să poată sesiza Curtea Constituţională.
  5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs.
  6. Membrii Guvernului să nu fie şi parlamentari.
  7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanţilor.
  8. “Fără penali în demnităţile şi funcţiile publice”.
Share.

About Author

Lasă un comentariu