Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

A 13-a zi de proteste în Bistrița: 200 de oameni și un marș simbolic. Plus o pancartă pentru colecția protestelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nucleul dur al protestatarilor rezistă în Bistrița în Piața Prefecturii, ba chiar a prins din nou glas după câteva zile de miting silențios.  În jurul orelor 20,00 cei aproximativ 200 de oameni au pornit un marș în jurul pieței, și scandările, fluierăturile și ici colo un sunet de vuvuzea a animat piața. ” Ieșiți din casă dacă vă pasă! sau ”România trezeste-te”, Bistrița trezește-te” sau simplu ” Trezeste-te” au fost cele mai utilizate scandări. Cei din piață au  cântat și ”Deșteaptă-te române”, așa cum se proceda în primele zile de mitinguri și la momentul marelui tricolor uman luminat din Piața Victoriei bistrițenii au luminat cu lanternele telefoanelor un steag mai mare.

Nici PSD-ul n-a fost uitat la Bistrița. Printre alte lozinci s-a auzit : ”jos Dragnea” si alte scandări  anti PSD alături de agitarea unei  pancarte pe care stătea scris mare: ”PSDexit” (foto).

O parte din protestatari au simțit chiar  nevoia să semneze  pe pancarta cu insolitul mesaj, în semn de accept.

Și printre  pancarte și lozinci discuțiile celor din piață s-au dus și către nevoia unui manifest al Bistriței. Vasile Man, cunoscut în piață pentru pancartele sale cărora le schimbă zilnic mesajele a venit duminică seara cu un set de propuneri -revendicări pe care le-a numit ”Manifestul bistrițean”. Printre deziderate a trecut: independența justiției, respectarea statului de drept, un Parlament și un Guvern curat și mai ales să fie ascultată vocea străzii (foto).

Alți protestari consideră că aderarea la manifestul de la Timișoara și semnarea lui pentru a avea în spate un număr suficient de semnături pentru a-l legitima, e de preferat . Marius Gabriel Măsura este unul dintre cei care l-a semnat pe platforn=mele online și i-a îndemnat pe cât mai mulți să o facă.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu