Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Radu Moldovan despre proteste: strada nu dă jos guverne. E dreptul lor să protesteze. Iohannis e vinovat.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele PSD și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan are același discurs despre proteste ca și acum o săptămână, când i-au cerut jurnaliștii un punct de vedere la sfârșitul unei ședințe a deliberativului.  Față de varianta inițială a mai nuanțat puțin.Într-o emisiune luni seara la ASTV, șeful PSD BN a reafirmat că oamenii au tot dreptul să protesteze, că au această libertate de a spune ce gândesc, inclusiv în stradă ”este un drept câștigat cu sânge la Revoluție. E dreptul lor să o facă atât cât vor, să-și exprime nemulțumirile..Trebuie să le ascultăm problemele  ”atâta timp cât o fac decent, așa cum a fost la Bistrița și în alte orașe.

Însă pe principiul ”să se schimbe primesc, dar să nu se modifice nimic” președintele Radu Moldovan susține că protestele nu pot schimba guverne: ”Dacă avem pretenția că traim într-un stat democratic, atunci numirea unui guvern se face prin investire, prin votul Parlamentului. Tot așa, plecarea guvernului se face pe două căi:” fie prin motiune de cenzură, care tocmai a picat.. fie prin demisie.” a spus Radu Moldovan , care a mai adăugat ulterior: ” Strada nu schimbă guverne”.

Pentru Moldovan doar președintele Iohannis e vinovat

Referindu-se la protestatari, președintele PSD a mai spus că a remarcat că până la abrogarea Ordonanței 13, cam 98% dintre cei aflați în piață n-ar fi știut ce conține ordonanța, însă a evitat răspunsul la întrebările moderatorului referitoare la modul în care a fost dat OUG-ul în cauză. A spus doar :  ”În concluzie sunt lucruri care mă depășesc, juridicul nu-i domeniul meu. Eu nu vad nicio tensiune (în stradă, nota redacției) decât în mintea presedintelui Iohannis. Care merge în Parlament si în loc să fie mediator, instigă. Instigă și merge la schi”.

Întrebat dacă revendicările nu ar putea duce în final la căderea guvernului Grindeanu, șeful PSD BN a spus: ” Eu o să contest guvernul Grindeanu, chiar daca sunt PSD, doar dacă văd că nu-și aplica programul de guvernare. Pe mine, ca om de administrație, ca președinte al Consiliului Județean asta mă interesează să-și aplice programul”., un program despre care a afirmat în cadrul emisiunii că este cel mai bun pe care l-a avut un guvern din 1989 încoace.

sursă foto: Răsunetul

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu