Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Golirea lacului Colibița -scenariu SF pentru președintele Consiliului Județean. ”O să umblăm amândoi în cârje până se întâmplă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

”Nu se pune problema golirii Barajului de la Colibița. Nici poveste. Nu mai spuneti așa ceva că-i înnebuniti pe oameni”. Aceasta a fost reacția președintelui Cosiliului Județean Radu Moldovan luni seara într-o emisiune la Astv după ce a fost  întrebat de  moderator cum comentează informațiile apărute în presă despre acest subiect. Moldovan spune că s-a confruntat cu aceeași poveste, că va fi golit Barajul pentru lucrări de consolidare, și în urmă cu un an, însă că a primit același răspuns de la Administraţia Bazinală Someş -Tisa : nici vorbă de așa ceva: ”Dacă vreti vă trimit adresa de anul trecut care este parcă trasă la indigo cu cea de anul acesta. Spuneau că nu e necesitate, că nu se va întâmpla în următorii 5 ani,” spune președintele CJ Bistrița-Năsăud care a comentat și : ”Deja incep să-mi pun semne de intrebare dacă nu-s alte interese.  Acum înaintea sezonului estival facem acelasi lucru: cineva spune că se golește barajul”.

O să fim noi în cârje până dau ei drumul la baraj

La insistențele moderatorului că informația provenea dintr-o sursă oficială Moldovan  a admis că ar putea fi vorba de un document din strategia pe termen lung a Administrației Someș-Tisa:  poate că lucrează la strategii pe urmatorii 20 de ani, și  depun proiecte pe nu stiu unde: ”Cred ca o să fim noi doi în cârje pâna dau ei drumul la baraj”, a mai adăugat președintelui Consiliului Județean. Apoi și-a amintit de un proiect inițiat pe vremea când era ministru al apelor și pădurilor Doina Pană și a opinat că ar putea fi vorba despre un document din acel proiect sau altul asemănător. ”S-ar putea să fie un proiect. Dar repet, că noi ne dăm cu părerea. Nu există nicio informare oficială” mai spune Radu Moldovan.

O informație dată publicității în baza unei informări având ca sursă Administraţia Bazinale Someş -Tisa arăta în urmă cu câteva zile că specialiștii vor demara lucrări pentru a mări gradul de siguranţă al barajului din zonă. Și că în jur de 150- 180 de zile lacu se va goli pentru etanşarea barajului, iar că perioada optimă  pentru asemenea lucrări este aprilie- mai sau septembrie octombrie. Interesant estă că o informație similară a circulat și în 2015, dar a fost dezmințită ulterior de Administrația Bazinală Someș Tisa.

Share.

About Author

Lasă un comentariu