Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: De ce a pierdut PNL alegerile după capul președintelui interimar de la Bistrita? Răspuns: pentru că nu a ținut calea creștin democrației

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

N-am auzit ceva mai stupid de multă vreme: cică PNL s-a prăbușit la ultimele alegeri pentru că alegătorii au fost bulversați că partidul (brătienilor n.r.) n-a ținut dreaptă calea creștin-democrației(???) O spune junele președinte interimar de la PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău într-un interviu pentru Adevărul Live. Dovada?  Păi PDL-ul, devenit creștin democrat (nimeni nu știe cum) în cei 7-8 anișori, câți a avut ca partid, avea 30% odată scor în alegeri dar a ajuns la 20 % la ultimul scrutin, adică tot atât cât avea PNL-ul vechi în vremurile bune, este premisa unei judecăți logice de toată jena, din care trage și concluzia: ” deci electoratul creștin democrat a fost bulversat ”.

La liceu cu asemenea prostii ar fi luat un doi, la facultate bănuiesc că ar fi pierdut examenul ( dar e discutabil, ținând cont peste câte prostii pe metru pătrat trec profesorii, doar să nu piardă studenții)

Nu, PNL n-a pierdut că a făcut liste din burtă cu candidați apăruți peste noapte din spuma mării susținuți de tătuci sau nași de tot soiul. Peste tot în țară. Oare el unde s-ar încadra?S i nici pentru că unirea PDL-PNL  a fost o luptă în care s-au măcelărit unii pe alții, chiar dacă era vorba de candidați ai partidului în ceas de alegeri locale. Nu pentru că au făcut atâtea gafe încât PNL-ul din opoziție aproape i-a învitat pe PSD-iști să devină opoziție în jumătatea de an care a contat. Nu, zice domnul Sighiartău, au pierdut că n-au ținut de doctrina asta, creștin democrată, care, fie vorba între noi, se lipește de partidul brătienilor ca nuca-n perete.

”Lăsați intelectualii să vină la noi”

În capul președintelui interimar PNL a mai pierdut și  pentru că nu s-a pronunțat suficient de apăsat pentru familia tradițională și împotriva parteneriatului civil. Mai ales că drepturile minorităților, (inclusiv sexuale), nu mai sunt ce-au fost odată, dacă ar fi să ne luăm după aserțiunile domnului președinte interimar și că discuția s-a schimbat și în USA? Oare? E foarte discutabil că s-a schimbat, sunt tărâmuri sensibile cele pe care intră și e puțin probabil că merită să-și prindă capul în ele. Sau mă rog să se bage și el ca și amicul Falcă și alți neoprotestanți de la vârf PNL frontal într-o asemenea dispută.

Mai face apel să vină intelectualii către PNL. Cu discursul acesta? Le spune asta și protestatarilor debordând de inteligență, care au ajuns să poarte discuții juridice pe texte de lege în piață luându-se la trântă cu  juriștii celeilalte părți, doar pentru că democrația nu poata fi furată  cu trei paragrafe trunchiate din legi, og-uri și decizii ale CCR?  Pe ei îi vrei în PNL cu asemenea discurs conservator, căzut din normele Evului Mediu?

Electoratul la care tânjesc- mai inteligent decât liderii

Chiar  merită o analiză cam ce fel de electorat ar vota un PNL cu așa discurs. Și mai spune că printre cauzele pierderii alegerilor s-au numărat promovarea de parlamentarii PNL a unor  ”legi socialiste gen darea în plată în plată și cea cu peste 51% produse românești în supermarket-uri”.

Dar cumva PNL-ul, dacă și-a pierdut peste noapte componenta liberală din doctrină, pentru că au votat după unificare un statut care îi golește de conținut, înseamnă că a pierdut și ”N”-ul? Adică nu mai e partid național?  Nu trebuie protejați în nici un fel producătorii români și produsele românești, lăsându-i să se zbată complet abandonați  într-o competiție inegală de atâta amar de ani? Iar consumatorii, dacă tot trebuie să fie piața liberă în sălbăticia ei n-au decât să consume produsele ” proaspete” ieftine și îndoielnice de la mii de kilometri? Bizar, nu credeți?

Ați pierdut alegerile pentru că partidul s-a reformat de formă, s-a arătat neputincios, clientelar, prizonier al unor jocuri de interese si al unei conduceri discretionare, indiferent la ceea ce gândesc membri si susținătorii săi, incapabil nu să comunice, cum spuneti, incapabil să arate că este un partid serios. Unul  la nivelul oamenilor cărora le cer să-i voteze.

Și care, cu tot respectul, se arată mult mai inteligenți decât voi. Îi vedem în piață. Și nu-s electoratul vostru. Nu acum. Poate niciodată.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu