Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Gratuit cu trenul, dar numai până la școală- Ordonanța cu gratuitatea e în Parlament și poate fi modificată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Minunea n-a ținut nicio lună: studenții nu vor mai putea călătorit  gratuit cu trenul decât din localitatea de domiciliu până în orașul în care fac studiile, dacă modificările făcute la proiectul ordonanței vor fi votate de plenul Parlamenului. În schimb gratuitățile au fost extinse și la elevii de liceu, însă în aceleași condiții.

Ordonanța 2  pe 2017 cea cu gratuitățile a fost modificată deja în comisia de buget a Senatului în urmă cu două zile. Fostul ministru Eugen Teodorescu, senator PDSD împreună cu senatorul PNL Florin Câtu au propus ca prevederea să se aplice ”doar pe distanţa dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ la care studentul frecventează cursurile”. Iar propunerea a fost însușită de restul senatorilor din comisie de buget. O altă propunerea făcută de alți doi senatori din PSD a extins gratuitatea și la elevii claselor IX-XII, însă doar pentru călătoriile între localitatea de domiciliu și cea în care urmează cursurile liceale.

Proiectul legislativ care modifică ordonanta 2/2017 va a ajunge probabil săptămâna viitoare la vot în plenul Senatului. Lucrurile se vor tranșa însă abia în Camera Deputaților care este  decizională în acest caz.

Studenții mai pot călători gratuit încă cel puțin două-trei luni, dacă deputații acceptă aceste schimbări. Este timpul în care proiectul modificat va trece prin circuitul parlamentar. După aceasta, legea va merge la promulgare la președint

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu