Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Doina Pană prinsă în ițele unei acuzații de cosmetizare a votului în Parlament. Voturile împotrivă ale opoziției în comisia de mediu s-au transformat în final în abțineri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un scandal legat de falsificarea voturilor în Parlament are în centrul acuzațiilor pe deputatul bistrițean Doina Pană și un parlamentar al USR, Cosmin Zainea. Acesta din urmă a scris pe pagina sa de facebook că a descoperit cu stupoare că votul dat după audierea ministrului Daniel Constantin în comisia de mediu s-a transformat din vot împotrivă în abținere. Zainea a descoperit ”transformarea” făcând o verificare de rutină în Monitorul Oficial.  Spune că e de rutină pentru că s-a obișnuit să citească Monitorul Oficial săptămânal tocmai pentru că se așteaptă la tot felul de surprize, ” bombițe strecurate în legi” cum le numește parlamentarul USR, care ar fi plantate de  Putere: ”Ieri seară am trecut în revistă activitatea lunii ianuarie din Comisia de Mediu din Camera Deputaților și am descoperit că domnul ministru Constantin nu a avut nici un vot împotrivă în ședința de validare. Șoc și groază, eu îmi aminteam clar că am votat împotrivă! M-am frecat de 3 ori la ochi și am căutat înregistrarea; nu m-am ramolit eu în cele 2 luni de parlamentarism, cele 7 voturi împotriva ministrului s-au metamorfozat în 7 abțineri.” scrie parlamentarul USR.

Zainea aduce drept dovadă filmul votului din 4 ianuarie din comisie (vezi mai jos) dar și link-ul din Monitorul Oficial  în care cele 7 voturi împotrivă deveniseră abțineri . Transformarea s-a făcut însă în comisie și nu la Monitorul Oficial devreme ce într-un alt link cu sinteza ședinței respective de pe site-ul Camerei Deputaților, din 10 februarie  cele 7 voturi ale opoziției erau consemnate deja drept abțineri: http://www.cdep.ro/comisii/mediu/pdf/2017/sz010405.pdf

Se pare că în  primul proces verbal al comisiei din 4 februarie erau notate abțineri, însă în presă infomația a fost dată imediat drept voturi impotrivă.

Deputatul Doina Pană, cea care în calitate de vicepreședinte al comisiei de mediu e a condus ședința, așa cum se poate vedea în imaginile video a fost acuzată de mai multe publicații care au preluat postarea lui Zainea, dar și de unii dintre cei care au postat comentarii, că nu ar fi străină  de poveste. Doina Pană spune însă că nici vorbă de așa ceva și că tehnic nu avea cum să modifice voturile. Ea a declarat pentru Propolitica :NU eu întocmesc procese-verbale, nu sunt preşedinte al comisiei de mediu şi pur şi simplu nu ar fi existat niciun fel de motivaţie să mă gândesc la o asemenea enormitate”, se apăra deputatul Doina Pană.

 

Sursă foto: DC News, preluare Agerpres

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

  Vai de mine ! Nu-i drept, da cum puteti sa credeti una ca asta ?Sunteti de la gradinita. Ioi Doamne ca nu aveti minte !

  • Simona Bozbici în

   Glumeț ca întotdeauna domnul Bălan. Din pacate astea nu-s greseli care sa le faci la nivelul asta, daca de greseala e vorba. Probabil ca vreun functionar exagerat de obedient o fi facut-o pe cont propriu. Dar mai degraba cred ca i s-a soptit de undeva sa o faca.

 2. Vasile Roaita în

  Si da-i si lupta. Ce membru de nadejde al partidului este dna Pana! Se simte ca pestele in apa cu Dragnea, Serban Nicolae si ceilalti.

Lasă un comentariu