Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefecții redevin membri de partid. Guvernul a stabilit cum în proiectul noului Cod Administrativ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul a găsit în sfârșit soluția de a-și numi oamenii în posturile de prefecți și subprefecți fără a le lua și carnetul de partid. Reprezentanții în teritoriu ai Guvernului nu vor mai fi înalți funcționari publici, ci statutul lor va fi de ”funcție de demnitate publică”. Schimbarea nu este una de nuanță, pentru că le va permite titularilor să-și păstreze funcțiile în partide și în plus titularii portofoliilor nu va mai fi obligatoriu să fie selecționați doar din rândul funcționarilor sau înalților funcționari publici.

Anunțul schimbării statutului prefecților/subprefecților a fost făcut  de Ministrul Dezvoltării, Sevil Shaideh, ieri la Ploiești  la o întâlnire cu primarii din județ. Prevederea va apărea în noul Cod Administrativ pe care guvernul îl elaborează și care va ajunge în Parlament ca proiect legislativ până în aprilie.

Prefectul de Bistrița-Năsăud Ovidiu Frenț (foto) este fost membru proeminent al PSD Bistrița-Năsăud, însă a renunțat la carnetul de partid în 2012 când a fost numit subprefect. Anul trecut guvernul Cioloș l-a numit prefect, însă poziția sa în continuare nu e foarte sigură în condițiile în care președintele ALDE Ioan Țintean,(foto) care a fost timp de 4 ani prefect își dorește să revină dacă-și poate păstra de data aceasta funcția politică. Țintean, care a pierdut mandatul de parlamentar la alegerile din decembrie dar ca președinte de filială a avut unul dintre scorurile cele mai bune din țară are șanse să obțină din nou numirea în fostul său post.

sursă foto Rasunetul.

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu