Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Senatorul ALDE Ioan Simionca -dileme la votul împotriva Ordonanței 13

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul bistrițean s-a abținut ieri la votul din plen atunci când s-a pus problema îngropării în Senat a Ordonanței 13, deși majoritatea de 110 senatori a votat pentru respingerea OUG-ului care a declanșat proteste fără precedent în România.

La votul final Ioan  Simionca a fost singurul de la ALDE care n-a votat împotriva OUG-ului, deși președintele partidului Călin Popescu Tăriceanu, care a refuzat să conducă ședința în cauză, le-a recomandat parlamentarilor fomațiunii să voteze cum cred de cuviință. Potrivit ziarului Adevărul doar senatorul Ecaterina Andronescu a votat împotriva respingerii ordonanței, în timp ce alți 9 senatori, între care întreg grupul PMP în frunte cu Traian Băsescu, precum și un reprezentant al PSD, Ștefan Mihu s-au abținut de la vot.

Senatorii au aprobat, în plen, proiectul de Lege de respingere a OUG 13/2017 înregistrându-se 110 voturi ”pentru”, nouă abţineri şi unul ”împotrivă”. Proiectul legii de respingere a Ordonanței 13 urmează să ajungă și la Camera Deputaților, care este decizională.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu