Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare de luni. Sunt disponibile 2900 de locuri în județ, inclusiv la școli private

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De luni părinții pot să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2017-2018. Prima etapă de înscriere începe în 27 februarie și se încheie în 16 martie.

În județ sunt disponibile 2908 de locuri, rețeaua școlară fiind afișată deja pe site-ul Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud. În municipiu există 225 de locuri în clasele pregătitoare, între care 25 la profilul german de la Colegiul Național Liviu Rebreanu iar 25 pentru clasa de limba maghiară de la Colegiul Andrei Mureșanu. Sunt și locuri la clasele pregătitoare și în învățământul privat, 40 la Liceul Creștin Logoș și Școala Privată Sfera.

Planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare poate fi consultat pe site-ul Inspectoratului Școlar  Bistrița-Năsăud, dar și aici:http://www.isjbn.ro/upimg/Plan%20scolarizare_CLS%20PREG_2017-2018.pdf.

Sunt admiși și micuții  cu 6 ani neîmpliniți

Pot fi admiși anul acesta chiar și copiii care nu împlinesc șase ani la debutul anului școlar, însă numai  dacă o comisie de evaluare consideră că sunt  pregătiți pentru a face față rigorilor clazei pregătitoare.

În șapte centre  desemnate din  județ sunt organizate comisii de evaluare care decid dacă sunt pregătiți sau nu micuții pentru intrarea în clasa pregătitoare. În Bistrița centrele de evaluare sunt la Grădinița din strada Rodnei 3, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare și la Centrul județean de Resurse și Asistență Educațională din strada Nicolae Bălcescu numărul 9. În județ evaluarea se face la Năsăud (Școala Gimnazială Mihai Eminescu) Sângeorz-Băi, Beclean, Prundu Bârgăului, la Liceul Radu Petrescu și la Teaca, în Liceul CRVivu.  Aici găsiți centrele de evaluare a copiilor: http://www.isjbn.ro/upimg/CENTRE%20si%20COMISII%20EVALUARE%20PSIHOSOMATICA-2017.PDF.

Practic, prioritatea la repartizare este următoarea: în primă fază, sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat asta prin cererea de înscriere. în a doua fază, sunt procesate cererile părinților care au solicitat înscrierea la o altă școală decât cea de circumscripție, pe locurile rămase libere, iar ulterior sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală, dar nu au fost înmatriculați, din lipsă de locuri.

Potrivit calendarului, în perioada 22-23 martie 2017, la sediile școlilor, pe site-urile acestora, precum și pe site-urile inspectoratelor școlare județene vor apărea listele cu copiii înscriși, precum și numărul de locuri libere și lista cu cei care au rămas neînscriși.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu