Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jos ipocrizia: prefecții și subprefecții vor fi asumați politic. Ce se întâmplă cu cei care dețin aceste funcții în prezent.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect de lege care modifică Statutul funcționarilor publici în sensul scoaterii prefecților, subprefecților si inspectorilor guvernamentali de sub umbrela înalților funcționari publici este în lucru la Ministerul Dezvoltării.
Potrivit HotNews.ro, care a ajuns în posesia draftului de modificare a statutului, funcțiile publice de prefect, subprefect și inspector guvernamental ( o funcție în care ajungeau foștii prefecți și subprefecți ca o compensare) se desființează în termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi”.

Pe perioada celor 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii tuturor celor pe care modificarea i-a prins în funcție (inclusiv inspectorii guvernamentali) li se aplică una dintre urmatoarele măsuri: ” transfer într-o funcție publică din categoria funcțiilor publice de conducere  sau execuție,  mutare definitivă într-o funcție din categoria funcțiilor publice de conducere  sau execuție sau chiar  eliberarea din functie in conditiile prevazute la art.99 alin.(1) lit.b), la implinirea termenului prevazut la alin.(1), daca nu a ocupat o alta functie publica in conditiile prevazute la lit.a)-c)”.

Proiectul de lege propune și că “stabilirea funcțiilor publice specifice și echivalarea acestora  se realizează în maximum un an de la data intrarii in vigoare a prezentei legi”. În categoria funcțiilor publice specifice intră cele de auditor public, inspector vamal, manager public, arhitect șef.

13 ani de minciună

De altfel vicepremierul Sevil Shhaideh a confirmat luni  la Bistrița că va modifica Legea 188, cu statutul funcționarului public și Legea 340 – legea prefectului și că prefecții, respectiv subprefecții vor fi asumați politic.  Ipocrizia situațiilor în care prefecții și subprefecții se găseau a fost remarcată și de Radu Moldovan președintele Consiliului Județean  BN care a declarat atunci: “Mai pe româneste, ieșim din minciuna în care stăm de vreo 13 ani, că avem inalt functionar public și fiecare partid, când a venit la guvernare, i-a facut ba inspectori guvernamentali, ba i-a detasat, ba i-a mutat. Cred că argumentul – vă răspund eu politic, că doamna viceprim-ministru nu face politică: cred că asumarea acestor demnitari de la nivelul județelor este una foarte corectă și eu cred că, atunci când pleacă un guvern, pleacă și cu reprezentantul lui in teritoriu”

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Jos IPOCRIZIA dar nu renuntam la AROGANTA . Voi credeti ca mai puteti prosti pe cineva cu astfel de afirmatii ?

Lasă un comentariu