Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Căpșunii spanioli așteaptă muncitorii români. Salariul e cam 1000 de euro pentru 8 ore

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două sute de muncitori necalificați sunt așteptați să ambaleze salată, verdețuri și fructe în regiunea spaniolă Lerida. Oferta este pusă la bătaie  de Agenţia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin  EURES, deci e fără emoții, din punct de vedere al seriozității angajatorului pentru viitorii sezonieri.

Sunt solicitate persoane apte pentru muncă, cu sau fără experiență la ambalat fructe și verdețuri și nu e obligatorie cunoașterea limbii spaniole, însă probabil că la selecția ulterioară s-ar putea înclina balanța către cei care înțeleg și pot schimba două vorbe în spaniolă. Pentru opt ore în două schimburi de la 6 dimineața la 14,00 și de la 15,00 până la 23,00 angajatorii spanioli plătesc între 900 și 1200 euro. Pentru cazarea asigurată de angajator  se plătește cam 25 de euro saptămânal , adică 5 euro/zi însă numai în zilele lucrătoare, iar transportul  și masa nu sunt inclusă în ofertă Patru luni e contractul temporar de muncă, din 1 iunie 2017.

Cei care sunt interesați de ofertă se pot adresa AJOFM Bistrița-Năsăud, dosarele urmând să fie depuse până în 14 martie. Dosarul nu e complicat și are nevoie de o adeverință medicală cu mențiunea ” apt de muncă”, copii acte de studii și un CV Europass.

Oficialii AJOFM Bistrița-Năsăud spun că există mulți bistrițeni care merg prin Eures la muncă strainătate. Chiar dacă nu poate avansa oficial o cifră pentru că dosarele sunt procesate la Eures sediul central, directorul Otilia Râpan spune că știe că sunt suficient de mulți.” Chiar și astăzi am semnat o adeverință pentru un bistrițean, care pleacă la muncă în străinătate. Pleacă destui, mai ales că la un salariu de 1200 de euro pentru 3-4 luni își fac calcule ca n-au cum câștiga atât în România. Și atunci consideră că merită efortul” spune directorul AJOFM:

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu