Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăudul va avea un maraton albastru. Evenimentul vrea să atragă atenția asupra poluării apelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maratonul Albastru, anunțat deja pentru toamna aceasta în județul Bistrița-Năsăud promite să nu fie o competiție  obișnuită, în condițiile în care organizatorii, Grupul Ruralis  vor să promoveze conceptul de Kilometru Albastru, adică ape curate în Bistrița-Năsăud.

Dar nu doar pentru faptul că maratoniștii vor fi invitați să adopte un kilometru de rău este o competiție atipică  ci și pentru că Maratonul Albastru va avea traseu pentru atleții care pot alerga peste distanța clasică de 42 de kilometri,  una dintre sectiuni fiind pentru 80 de kilometri de alergat,adică ultramaraton dar și pentru porțiunea clasică sau pentru crossfamily., spune Cristian Țetcu, președintele grupului Ruralis. Deja evenimentul este prins în circuitul alergătorilor de cursă lungă și anunțat pe sports planner: https://sportsplanner.com/eveniment/maratonul-albastru.

Deocamdată Maratonul Albastru este programat să ia startul în 30 septembrie din Sângeorz-Băi și să urmeze un traseu pe lângă Someș, care să treacă și prin Parcul Național, însă organizatorii precizează că amănunte vor furniza ulterior. ”Competiţia va include atât probe destinate alergătorilor (Semi-maraton, Maraton şi Ultra-maraton), pasionaţilor de mountainbike (un traseu scurt şi unul lung), dar şi copiilor. In curând vom reveni cu mai multe detalii, precum şi cu informaţii legate de înscriere.”  scriu cei de la sportsplanner. Competiția are și un site dedicat pe lângă site-ul Kilometrului Albastru.

Cristian Țetcu spune că ținta majoră a Maratonului Albastru este sensibilizarea opiniei publice în privință stării deplorabile a răurilor din județ și că pentru a putea fi mișctae lucrurile e nevoie de acțiuni cu impact național. Rangerii călare, care vor patrula de-a lungul traseului, vor fi încă unul dintre elementele care va asigura ineditul manifestării.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu