Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Trei deputați de BN s-au împăunat cu susținerea în Parlament a cauzei sinistraților din Arțarilor.În fapt contribuția lor s-a rezumat la trei vorbe spuse de la tribună

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dacă tot e în Parlament o ordonanță de urgență care dă să se transforme în lege, dedicată sinistraților din Bistrița, puțină imagine făcută pe seama OUG-ului nu face rău nimănui. Mă gândesc că asta a fost ideea din capul celor trei juni deputați de Bistrița-Năsăud (Suciu, Sighiartău și Simionca) când au văzut proiectul trecut pe ordinea de zi. Așa că s-au dus pe rând la tribună din partea partidelor lor să susțină oug-ul După care ne-au anunțat ieri pe diferite canale media, doi cu facebook-ul și video-ul aferent, un altul cu comunicatul, dat la ceas de seară, cum s-au implicat ei în susținerea proiectului de repartizare a 10 ANL-uri pentru victimele exploziei din strada Arțarilor. Și au făcut apel la unitatea grupului parlamentarilor bistrițeni să-i facă și pe alții să voteze. Un gest destul de inutil, cel cu apelul la solidaritate.

Nu de altceva, dar până la urmă chiar nu-l văd pe deputatul acela care să voteze împotrivă. Că n-are niciun sens să spui ”nu” când auzi că e vorba despre sinistrații unui bloc care a explodat și pentru care nici nu e de scos bani de la buget, ci doar de acceptat ca 10 locuințe ANL dintr-un oraș cu care marea majoritate  n-are nicio legătură, să-și schimbe destinația temporar pentru oamenii în necaz.

Simionca plasează explozia 4 luni mai târziu

De fapt ce vorbim noi? La ora votului, adică astăzi oamenii aceea sunt mutați demult în ANL,  că ordonanța, de aceea e de urgență, ca să-și producă efectele imediat. Ceea ce nu pare să fi aflat deputatul Simionca, cel care ne informează într-un comunicat de presă că Dacă acest proiect va fi adoptat se va putea schimba destinația locuințelor ANL și vor putea fi oferite spre folosire temporară celor afectați de explozia din 19.01.2016”.(sic!) Serios? Păi destinația s-a schimbat demult. Încă de când a publicat Guvernul Cioloș OUG-ul  în Monitorul Oficial, prin urmare doar în sensul negativ mai puteți influența în vreun fel oamenii care au dorit să se mute și care sunt demult plătitori de chirie la ANL. Apoi uitați-vă la data exploziei. N-are nimeni pretenția ca un parlamentar să țină minte data unei drame petrecute la vremea la care el se afla adânc vârât cu capul în campania electorală (19 octombrie 2016) dar ai proiectul de lege în față, chiar trebuie să te înșeli cu patru luni? Cine te împiedică să-l citești?

Poate o să spuneți că era de datoria lor să facă valuri prin Parlament când e vorba despre proiecte care privesc Bistrița și că nu e nimic rău că au scris pe rețele de socializare. Evident că nu e, dar în loc de trei cuvinte informative au pus și câte-un video care să ne arate ce frumos cuvântă ei la tribuna Camerei Deputaților atunci când vorbesc în numele grupului lor parlamentar despre interesele localnicilor pe care-i reprezintă.

Al treilea, Simionca ne-a scutit de video, în schimb a trimis comunicat de presă, ca să nu se lase mai prejos, în care vorbește despre cum i-a chemat el pe parlamentarii bistrițeni la unitate de la tribună “Am cerut de la tribuna Parlamentului tuturor parlamentarilor de Bistrița să se implice și să facă lobby în grupurile din care fac parte pentru ca acest proiect să fie votat. Acum este momentul să fim uniți și să arătăm că putem trece peste interesele de partid atunci când este în joc soarta oamenilor care ne-au acordat încrederea.” Ce-aveau interesele de partid cu treaba asta cred că nici Simionca nu știe, dar e o frază care merge peste tot, așa că de ce nu?

De fapt să fim cinstiți, parlamentarii noștri nici n-au avut mare lucru de făcut, pentru că in afară de două vorbe zise în plen toată treaba a fost făcută de alții( municipalitatea și Guverul Cioloș).  Dar au făcut-o cu atâta convingere încât ai impresia că ieri și azi ( că marți e votul) nu s-a vorbit decât despre Bistrița prin Parlament. Nimic mai fals. E suficient să vă uitați pe ordinea de zi ca să vă convingeți că n-au pus băieții coada la prună..http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta2015.OrdineZi

  (proiectul e la punctul 11)

Dar îi aștept, dacă tot vor să dovedească ceva mai mult decât tăiatul de frunză la câini și exerciții ridicole de imagine cu proiecte serioase, chiar calibrate pe Bistrița (sper că nu despre pancarte) pentru care să se bată prin toate comisiile Parlamentului, și în cele în care n-au pus piciorul vreodată, să tragă în plen de toți colegii lor și să scoată legea la liman. Si apoi mai vorbim de mediatizare.

Share.

About Author

4 comentarii

 1. NeGresitul în

  Cine vaneaza greseala altuia cade singur in ea :)))
  Despre tine e vorba draga Simonica. Ionut nu a gresit cu 4 luni nimic, de fapt a antedatat evenimentul cu 9 luni, adica l-a plasat in 19.01.2016. Sigur ca daca nu te-ai fi grabit sa fi asa de malitioasa ai fi inteles ca de fapt este o greseala de redactare a scris 01 in loc de 10…dar te-ai grabit :))) si ai gresit. Rusinica Simonica!

  • Simona Bozbici în

   Ionuț Simionca nu a gresit cu nimic??? S-ar putea sa ai dreptate cu data. Poate ca nu a gresit el in cazul acesta, ca a facut-o cel care-i scrie comunicate de presa, probabil același cu cel care comentează aici. Ce zici?? Dar atata timp cat e semnatura lui Ionut Simionca nimeni n-o sa-l acuze pe ”Negreșitul”, ci pe el. Si daca povestea cu data buclucasa e doar un element de culoare si nimic mai mult, ceea ce e cu adevarat grav este faptul ca un parlamentar nu stie care e regimul OUG-urilor. Pentru ca aici exprimarea e clara in declaratia aia de presa. Iar aici greseala e a lui, pentru ca ar fi trebuit sa citeasca ce semneaza. Si asta e doar glazura. La fond nu ma refer ca e de domeniul evidentei: ca isi aroga si el si ceilalți merite pe care nu le au.
   PS: Nu e primul comunicat de presa cu probleme, dimpotrivă as spune. Le luăm pe toate, ce zici NeGresitule? Sau sa-ti spun pe celalalt pseudonim?

 2. ICE FRIMU în

  Macar Suciu reprezinta puterea in Parlament. Aialalti nu conteaza. Pmp s-a umplut de voturi la Bistrita, n-a luat nici de-un consilier judetean plin. Paradoxul face ca au ajuns de un deputat. Asa ca gata cu abureala. PNL incepe sa nu mai existe deloc. Cate un ecou slab pe ici pe colo.

 3. Da dle Frimu. Daniel Suciu reprezinta puterea…. Parca e sirena lui Vasile Roaita. Suna odata si gata…..deajuns pe 4 ani.

Lasă un comentariu