Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Timpi record de așteptare la RAR Bistrița-Năsăud: 43 de zile. La înmatriculări auto situația e și mai albastră

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii trebuie să se înarmeze cu răbdare de fier dacă vor să-și înmatriculeze în aceste zile o mașină second -hand.  Numai pentru verificarea tehnică la RAR Bistrița-Năsăud ca să obțină certificatului ITP proprietarii de mașini trebuie să se programeze cu cel puțin 43 de zile înainte.

Record național la timpii de așteptare în Bistrița

De pildă cei care accesează astăzi  sistemul de programare online de la RAR pentru reprezentanța din Bistrița-Năsăud ar putea obține în cel mai fericit caz data de 18 aprilie 2017,  însă și atunci este disponibilă o singură jumătate de oră de la 13,30 la 14,00, spune simularea online pe care au făcut-o reporterii Bistrita Express. În schimb pentru cei care se programează în Sălaj, de exemplu, astăzi  era disponibil 15 martie, iar în județul vecin, Suceava, câteva locuri pentru obținerea ITP erau disponibile în 20 martie, cu  o lună mai devreme.

Surse din RAR Bistrița-Năsăud spun că în câteva luni însă situația ar putea reveni la normal. Și că, deși se lucrează de 4 săptămâni inclusiv sâmbata, iar în zilele de joi programul este, în mod excepțional în două ture, numărul mare de mașini care trebuie verificate rămâne copleșitor. Potrivit Radio România Actualități în urmă cu o săptămână timpii de așteptare de la RAR Bistrița-Năsăud erau cei mai mari din țară,  în timp ce la Botoșani se aștepta cel mai puțin. Am solicitat confirmarea informației de  Biroul de presă național al RAR și așteptăm un punct de vedere oficial. (stire în curs de actualizare).

La inmatriculări auto în Bistrița se așteaptă chiar  46 de zile

Timpii de așteptaresunt și mai mari pentru a ajunge la ghișeul de înmatriculări auto. Programările se fac exclusiv online și pentru cei care se grăbesc să ceară astăzi aplicației cea mai apropiată zi pentru a ajunge la ghișeu  se poate obține accesul doar în data de 24 aprilie, adică peste 46 de zile calendaristice.

Abrogarea taxei de mediu din  1 februarie 2017 a generat o creștere a afluxului de înmatriculări cu peste 60% în țară.

Share.

About Author

Lasă un comentariu