Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

MESERII: Companiile care școlarizează elevi vor beneficia de facilități fiscale -un deputat bistrițean printre inițiatori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O propunere legislativă  care stabilește că firmele care semnează contracte de școlarizare pentru învățământul dual vor beneficia de reducere la impozitul pe profit a fost votată de Camera Deputaților în această săptămână. Este vorba de modificări făcute la Ordonanța de urgență care reglementează învățământul dual, 86 /2016 prin modificări la Legea învățământului și care se află în circuit parlamentar. Interesant este că facilitățile fiscale propuse ca amendament la OG în comisia de învățământ a Camerei au fost respinse la vot, însă cu toate acestea plenul le-a aprobat.

Deputatul Cristina Iurișniți, unul dintre inițiatorii amendamentului a explicat într-o emisiune la ASTV ce s-a întâmplat: ” în comisie majoritatea care e asigurată de PSD a respins acest amendament, cu oferirea de facilități, însă în această săptămână ne-am mobilizat alături de colegii mei și am reușit să trecem de votul plenului și această modificare. Toată opoziția a votat pentru și au fost, sunt convinsă, voturi și de la PSD, pe fondul unei prezențe mai reduse a majorității”, a spus deputatul USR. Cristina Iurișniți a explicat și de ce era nevoie de facilități: era o problemă sensibilă, până la urmă firmele care intră în sistemul învățământului dual cheltuie  cu personalul care-i pregătește pe elevi, cu transportul lor, face un efort financiar și este important să fie stimulați și în felul acesta” consideră deputatul USR. Practic conform proiectului legislativ firmele care doresc să participe la această formă de învățământ trebuie să notifice din timp Ministerul Învățământului care împreună cu Inspectoratele Școlare trebuie să modifice planurile de școlarizare pentru anul următor, dacă sunt întrunite condițiile. Între elevi, însoțiți de părinții lor, compania în cauză și Inspectorate se încheie un contract care stabilește condițiile de școlarizare și eventual asumarea ulterior a unui contract de muncă pentru un număr de luni/ani.

Consultați aici forma finală a proiectului adoptat de Camera deputașilor în această săptămână: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2017/cd011_17.pdf

Proiectul legislativ în cauză nu este încă aprobat și de Senat, care este cameră decizională și unde acesta va intra spre dezbatere.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. exista si acum facilitati fiscale pentrua asta. Problema este ca dupa ce ii scolarizeaza, pleaca din tara sau isi cauta locuri de munca mai bine platite!!! este vesnica problema a finantarii specializarilor si neputinta obligarii acestora sa ramana macar o perioada la cei care i-au scolit. Din ratiuni financiare bineanteles. Aici trebuie gasita o solutie!!! Altfel se vor califica pe banda rulanta, pe banii unora si isi vor vedea de drum….

Lasă un comentariu