Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cu ochii la veniturile uriașe ale Gărzii Forestiere, comisarii de la Garda de Mediu cer uniformizarea salarizării. Azi au făcut grevă două ore

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Timp de două ore,  marți dimineața, între 10,00 și 12,00  Garda de Mediu Bistrița-Năsăud și-a întrerupt activitatea pentru o grevă spontană. Marea nemulțumire a comisarilor Gărzii de mediu sunt diferențele salariale foarte mari  între angajații cu atribuții de control a diferitelor instituții cu domenii conexe de activitate din cadrul Ministerului Mediului, respectiv al Apelor și Pădurilor.

Protestul spontan de astăzi se vrea un avertisment față de eșuarea negocierilor pentru egalizarea salariilor, în contextul discuțiilor privind legea salarizării. Anunțul eșecului negocierilor l-au primit de la  Sindicatul Național al Gărzii de Mediu, afiliat la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX., precizează un comunicat de presă al sindicatului.

Marea nemulțumire este legată de salariile foarte mari pe care cei de la Garda Forestieră, corp de control înființat în 2016, le primesc. Angajații Gărzii Forestiere primesc spor de risc, autoturism, dar și salarii care pentru un debutant nu coboară sub 2500 de lei, dar pot ajunge la 8000 de lei pentru un șef deserviciu și chiar 10000 un comisar șef.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu