Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputații pregătiți să amputeze legea 51% produse românești: parteneriat în loc de lanțul scurt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Pentru că Uniunea Europeană amenință România încă din faza de proiect a legii 321, cea a produselor alimentare, cu infrigmentul, parlamentarii din comisia de agricultură a Camerei Deputatilor au dezbatut astăzi o variantă de modificare. Variantele propuse sunt încă într-o fază de proiect, în condițiile în care la dezbaterea de astăzi au fost invitați reprezentanți ai marilor asociații de producători. abia săptămâna viitoare discuția ar putea avea și finalitate în comisie.
În esență pentru că cei din Comisia Europeană insistă că mențiunile ”produs românesc” încalcă libera circulație a mărfurilor, a fost avansată sintagma ”produs autohton”. Nici expresia ”lanțul scurt” din care sunt obligați conform legii 321  să se aprovizioneze supermarket-urile în proporție de 51%, adică fără intermediari, este respins de CE.
”A deranjat acel termen ‘lant scurt’ care, din pacate, se regaseste in legislatia europeana si trebuia inlocuit. Am avut mai multe propuneri, iar una se referea la acel parteneriat, care a fost acceptata in mare parte acum. Cei mai multi dintre cei care au participat la discutie au acceptat varianta de parteneriat intre market si producator, care pare mult mai corecta. Pana acum magazinele erau obligate sa cumpere de pe lantul scurt produse, adica din apropiere, nu prin doua- trei maini, ca sa traducem. Lantul scurt inseamna direct, intre producator si mine’, a declarat președintele Comisiei pentru agricultura a Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, dupa sedinta.

Saptamana viitoare comisia urmează sa decida cu privire la modificarile ce vor fi aduse legii.

Share.

About Author

Lasă un comentariu