Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți-întâlniri la Paris pentru promovarea identității culturale și turistice a Bistriței

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prospăt devenită membră a delegației Adunării Parlamentare a Francofoniei deputatul USR Cristina Iurișniți a anunțat că va participa la Paris la mai multe întâlniri cu reprezentanții Institutului Cultural Român , dar și cu Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Potrivit deputatului bistrițean scopul întâlnirilor, organizate în perioada 17-18 martie ar fi identificarea oportunităților de colaborare dintre ICR și autoritățile administrației locale ”în vederea promovării identității culturale și turistice a județului Bistrița-Năsăud in Franța cât și atragerea de turiști francofoni in zonă, dat fiind că Bistrița va sărbători anul acesta 20 de ani de înfrățire cu orașul francez Besancon. Promovarea istoriei locale, a costumului popular din zona Năsăudului, a turismului montan, dar și a mitului Dracula, a produselor de gastronomie locală sau a muzicii corale de cameră vor constitui temele unor potențiale proiecte de colaborare cu ICR și Ambasada României la Paris” scrie deputatul Cristina Iurișniți pe pagina oficială de facebook.

Parlamentarul bistrițean va fi prezentă la Paris în calitate de membru al delegației Parlamentare a Francofoniei alături de alți deputați români în cadrul unor acțiuni și programe  de dezvoltare a relațiilor de colaborare și de promovare a  țărilor francofone și a valorilor identitare naționale și locale. Luni, in 20 martie , cu ocazia Zilei internaționale a Francofoniei Cristina Iurișniți va participa alături de alți parlamentari români la Seara Francofoniei organizată la Teatrul Național din Paris.

Foto: Cristina Iurișniți și Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris. Sursa foto: pagina personala Cristina Iurisniti

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - PARTIDUL VERDE în

    Mai lasati FOTOCIPATUL la o parte si apucati-va de treaba. ! De ex; situatia padurilor din ROMANIA. Pe cand USR salveaza si PADUREA ?

Lasă un comentariu