Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Maratonul de coșmar e aproape de finish: Tibi Ușeriu nu renunță, deși degerăturile s-au infectat și medicii i-au interzis să continue. Al doilea alergător e la 1,6 km distanță

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Final de coșmar la Ultramaratonul Arctic: românul Tibi Ușeriu continuă cursa deși medicii i-au interzis. Cu rănile provocate de degerăturile de la picioare infectate, și pus de medici pe antibiotice, campionul aleargă acum pe răspunderea lui,  când mai sunt doar 75 de kilometri de finalul maratonului Arctic de 566 de km. A rămas în cursă pentru că a refuzat să se dea bătut și deși medicii i-au pus interdicție, organizatorii  i-au permis să continue pe răspunderea lui.

Sportivulbistrițean a trecut prin mari emoții la punctul de control de  la Swimming Point, ultima oprire înainte de final, unde a fost obligat să rămână ore în șir în așteptarea organizatorilor care să-i dea verde. I s-a permis să plece abia după 8 ore, după cum notează pagina de facebook a organizatorilor competiției (6633 Arctic Ultra). În timpul acesta diferența dintre el și următorul maratonist s-ar fi redus până la 1,6 kilometri.

Ca să vă faceți o idee despre condițiile din cursa de infern, urmăriți ultima conversație telefonică cu fratele său Alin Ușeriu, din seara de joi, postată ca de obicei pe pagina de facebook Tășuleasa Social: cam 80 de kilometri n-a mâncat nimic pentru că mâncarea îngheța instantaneu la contactul cu frigul extrem:

 

În jurul orelor 21,00 (ora României) organizatorii Ultramaratonului 6633 Arctic Ultra anunțau pe pagina de socializare situația cursei exclamând: ” ce diferență poate să facă 24 de ore”.  ” La fel ca anul trecut Tibi a suferit leziuni pe Ice Road, ceea ce a dus la o recuperare masivă a decalajului de către Roddy. Tibi este pe punctul să plece din Swimming Point (ultima oprire înaintea punctului de finish, în timmp ce Roddy este așteptat să sosească cam în 20 de minute la punctul de control”.

Câteva minute mai târziu organizatorii notează și că în cursă mai sunt 9 maratoniști, toți sunt deja trecuți de punctul cu numărul 6 Inuvik și se îndreaptă către punctul de oprire cu numărul 7, Swimming Point, dar și că orice final este posibil.

Căștigător al maratonului de anul trecut, Tibi Ușeriu a condus detașat și cursa de anul acesta, iar distanța între el și următorul competitor a fost anul acesta chiar și de 16 ore.

Pronostic  de  ultramaratonișt:”Nici macar 1 la suta nu-i dau sanse sa-l intreaca pe Tibi”.

Ultramaratonistul Adrian Toma, citat de www.aimx.ro crede că în anunțul organizatorilor, cel cu diferența de 1,6 km s-ar ascunde și dorința de a crește interesul pentru finalul competiției: Este vorba si de ceva adevar, dar si de a creste putin adrenalina pentru a face finalul mai palpitant. Roddy mai avea 1,6 kilometri pana la Swimming Point ( punctul de control 7), in momentul in care Tibi parasea locatia dupa 8 ore”. Toma spune că este puțin probabil ca maratonistul care-i suflă în ceafă lui Tibi Ușeriu să refuze să se odihnească pentru a-l ajunge din urmă pe român: ”Doar daca este complet nebun, dar n-ar avea nicio sansa. Nici macar 1 la suta nu-i dau sanse sa-l intreaca pe Tibi. Ar fi o posibilitate doar in cazul nefericit in care corpul lui Tibi cedeaza. Altfel este imposibil. Roddy nu a facut niciodata ce a facut Tibi”. spune maratonistul citat de aimx.ro

Bistrița Express a urmărit cursa din nordul extrem a Canadei, condusă neîntrerupt de Tibi Ușeriu, campionul de anul trecut de la 6633 Arctic Ultra. Citește și:

Tibi Ușeriu, aleargă fără odihnă: lipsa somnului se adaugă frigului cumplit și rănilor. E tot campion, dar cursa cea mai dură de la 300 de km începe (video)

GO, GO Tibi: A alergat 380 de kilometri, mai are 180, cei mai grei. Nici degerăturile, nici vântul și nici privarea de somn nu-l opresc. Promite că va ajunge în câteva zeci de ore la Oceanul Arctic (VIDEO)

UPDATE: Tibi Ușeriu, în marș spre ultimul popas la temperaturi atât de scăzute încât doar un competitor a mai ieșit în cursă: : ”Sănătos dintr-o chestie din asta nu se întoarce nimeni, că nu ai cum (VIDEO)

 

Sursă foto: 6633 Arctic Ultra

Share.

About Author

Lasă un comentariu