Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scoala Generală Stefan cel Mare preferată anul acesta la înscrierea în clasa pregătitoare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Într-un clasament neoficial al Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud școala generală ”Ștefan cel Mare” din Bistrița a fost cea mai solicitată pentru înscrierea în clasa pregătitoare de anul școlar viitor. Locurile în acestă școală au fost completate încă din primele zile de înscriere, iar Inspectoratul Școlar a mai aprobat înființarea încă unei clase de step-by-step, pe lângă cea planificată deja. ” Noi am fost foarte flexibili, spre exemplu: dacă la Ștefan cel Mare a fost cerere mai mare de step, mai dăm o clasă de step în loc de una tradițională. Deci cumva se mai reașeză pentru că e prioritar ca elevii din sector să aibă prioritate la ei acasă. Am mai suplimentat de exemplu la Josenii Bârgăului, unde se credea că mulți vin la Bistrița. N-au venit, așa că am dat două clase. Cumva reglăm și noi, ca să fim cât mai aproape de solicitările părinților”, spune Camelia Tabără.

Și la Liceul Privat Logos a fost solicitată înființarea unei a doua clase în regim step-by -step, după demarerea înscrierilor în clasa pregătitoare. Inspectorul școlar  general Camelia Tabără crede că spațiile frumoase, dotarea foarte bună, zona cu mulți copii (cartierul Subcetate) învățământul apreciat de părinți, interesul pentru concursurile școlare a instituției dar și posibilitatea de a alege dascălii a făcut ca școala privată să fie una solicitată de părinți: ”până la urmă competiția învățământului privat față de stat trebuie să pună și statul în mișcare”, crede inspectorul general.

După finalizarea primei etape de înscriere în clasa pregătitoare, care a început la sfârșitul lunii februarie și s-a încheiat în 16 martie în județ s-au ocupat cam 86% din locurile existente în rețeaua școlară: ” am propus 2998 de locuri și au fost înscriși 2583 de copii”, explică inspectorul general școlar Camelia Tabără.

Citește și: Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare de luni. Sunt disponibile 2900 de locuri în județ, inclusiv la școli private .

Potrivit calendarului, în perioada 22-23 martie 2017, la sediile școlilor, pe site-urile acestora, precum și pe site-urile inspectoratelor școlare județene vor apărea listele cu copiii înscriși, precum și numărul de locuri libere și lista cu cei care au rămas neînscriși.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu