Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: Dacă PNL defilează cu aceleași găști și pe mai departe atunci partidul se duce pe apa sâmbetei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stelian Dolha este de părere că PNL-ul este obligat să renunțe la sistemul cooperativelor și găștilor în alegerile interne, dacă vrea să mai aibă vreun viitor politic ca partid mare. Fostul președinte al PNL Bistrița-Năsăud și vicepreședinte național, Dolha a declarat la o emisiune la AS-TV că oamenii nu vor putea fi convinși că Partidul Național Liberal se reformează, că partidul este altfel,  frecventabil, atâta timp cât în  poziții cheie rămân același figuri compromise: ” Aud acum că în PNL, și mă refer  la cei din vechiul PNL există din nou vreo trei ”cooperative” care vor să facă meciurile în alegeri. Îi văd iar în primele rânduri, ba la emisiuni pe la posturile centrale, ba la reuniunile mari de partid pe oameni ca Teodor Atanasiu, Mișu Voicu și alții, care ar fi trebuit demult să facă pasul înapoi. Să-i vezi iarași că se coalizează între ei și vor să facă jocurile în PNL, într-un PNL unificat care a ajuns la 20% în ultimele alegeri,  este sfidător. Mă pun în locul oamenilor: te uiți  cine e în față si spui că-i aceeași Mărie cu altă pălărie, păi unde e înnoirea mult promisă a Partidului Național Liberal ? Cu aceeași oameni plus consilierii si favoriții Alinei Gorghiu puși de ea pe listele parlamentare ai reformat partidul?

Dolha crede că partidul trebuie să-și aleagă întâi președintele și apoi să facă alegeri în teritoriu

Stelian Dolha spune și că partidul avea nevoie urgentă de un președinte ales de baza partidului înaintea declanșării alegerilor interne, de o emblemă, pentru că un lider puternic, legitimat prin vot putea funcționa ca un captator de simpatizanți: „ Noi le spunem oamenilor: haideți către PNL că o să ne reformăm. Ori asta nu merge. Oamenii răspund pe bună dreptate:  Mai întâi reformați-vă. Și după ce vă reformați, poate venim și noi către PNL. așa funcționează și nu invers. În teritoriu astăzi cum să spui că deschizi partidul, că tot l-am auzit pe un președinte interimar. Și cum îl deschizi? Că nici în vremurile bune n-au venit 10 pe zi la partid să spună că vor să se înscrie. Eu aș fi început cu președintele național, nu cu alegeri de jos în sus”.

Este și unul dintre motivele pentru care spune că nu candidează pentru vreo funcție de președinte:”Nu candidez pentru că mă uit la partidul care mi-a fost odată prima casa si nu-mi place deloc ce vad. Cred ca am inceput cu stângul. Eu votam mai întai presedintele national, adica emblema ta, nu alegeri de jos în sus.”. Despre candidații anunțați Dolha crede că singurul care ar putea reforma partidul e Ludovic Orban : ” nu sunt multe nume care pot reforma PNL, Orban e unul dintre aceștia. Problema nu e însă la cei din  fostul PDL știu că mulți l-ar vota, problema e la PNL cu eternele cooperative”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu