Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Campionul Tibi Ușeriu s-a întors în țară de la Cercul Polar: face recuperare la o clinică din Cluj și e cu gândul la un maraton în deșert

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tibi Uşeriu a revenit noaptea trecută în țară de la Ultramaratonul Arctic  cu un avion care a aterizat pe Aeroportul din Cluj în jurul orelor 1,00. A fost așteptat de aproape 100 de simpatizanți, prieteni și rude, cei mai mulți bistrițeni, dar și de foarte mulți jurnaliști. S-a îmbrățișat cu toată lumea, a făcut poze, a acordat autografe. Și a vorbit de un moment de grație în iureșul competiției: admirarea aurorei boreale. Spre deosebire de competiția de anul trecut de data aceasta avansul față de competitori i-a permis chiar să savureze momentul, cu o cafea în mână: ”La un moment dat ştiu că a început să apară aurora boreală şi m-am pus jos pe sanie şi mi-am făcut o cafea şi m-am uitat la aurora boreală până am început să îngheţ. A fost unul dintre momentele pe care le-am savurat, tura trecută a fost mai greu să îl savurez pentru că nu aveam un avans aşa de mare, de data asta mi-am permis” a povestit Tibi  la întoarcere.

Despre competiția cu numărul 2 de la Arctic Circle spune că a fost mai dură decât precedenta, dar experiența anului trecut l-a ajutat să iasă la liman. Dar a fost cumva și înspăimântător, pentru că știa ce-l așteaptă:

: „Concurenţa a fost un pic mai mare, a trebuit să scot de la mine ceva în plus, să îmi folosesc experienţa de anul trecut, deşi nu m-a ajutat foarte mult. A fost o competiţie friguroasă. Am avut ceva probleme, de la o astfel de competiţie nu te aştepţi să te întorci sănătos înapoi, am avut probleme minore, ceva degerături care au început în a treia zi, dar până la urmă am putut să gestionez şi să ajung la final cu ele. Cel mai dificil moment a fost startul, când mi-am dat seama ce mă aşteaptă pentru următorii kilometri. Au fost momente dificile şi mi-am dat seama că cu cât mă duc mai pregătit, cu atât mi-e mai greu, cred că am un instinct de supravieţuitor şi, de obicei sunt spontan, şi îmi rezolv problemele fără să fiu pregătit. De data asta am fost mai pregătit şi mi-am dat seama că am avut probleme mai mari decât anul trecut”, a spus Uşeriu citat de Mediafax.

Înainte de a se întoarce în Bistrița-Năsăud Tibi va face câteva zile de recuperare  la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Se gândește deja la următoarea provocare, un maraton în deșert: Eu nu am nici clima de antrenament unde locuiesc, cred că va fi mai greu la căldură, decât la frig, dar mă descurc, am un corp care se descurcă”, a mărturisit campionul. Până atunci are însă agendă încărcată. Tășuleasa Social a anunțat în 30 martie lansarea cărții autobiografice a lui Tibi ” 27 de pași” la București, unde sunt așteptați să participe actorul Marcel Iureș și profesorul universitar Mircea Miclea, fostul ministru al Educației,

 

Campionul  a menţionat și că după câteva zile de recuperare la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca se va întoarce în Bistriţa-Năsăud, iar apoi va participa la o competiţie în deşert.Eu nu am nici clima de antrenament unde locuiesc, cred că va fi mai greu la căldură, decât la frig, dar mă descurc, am un corp care se descurcă”, a afirmat Uşeriu.

Cu câteva ore înaintea revenirii în țară a campionului de la Ultramaratonul Arctic Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat într-o ședință extraordinară sî-i decerneze un premiu de excelență de 25000 de lei net pentru performanța extraordinară.

foto Tășuleasa Social

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Jos palaria” în

    Tot respectul pentru omul acesta, Jos pălăria Tibi Ușeriu. Ne-ai demonstrat ca in lumea asta nu exista limite.

  2. Mi s-a parut extraordinara experienta cu aurora boreală; in focul competiteii sa te asezi sa o savurezi cu o cafea in fata. Coplesitor. O imagine cat o suta de mii de cuvinte! Bravi Tibi, multumim pentru experienta care ne-ai oferit-o. Am luptat alături de tine, am suferit alaturi si ne-am bucurat cu tine.

Lasă un comentariu