Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

VEHEMENȚĂ: Verzii protestează împotriva proiectatei construiri a celulei 2 de la Tărpiu în pădure (Video arhivă)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Orice mijloc de protest legal este luat în calcul de Partidul Verde pentru a opri proiectata construire a celulei cu numărul 2 de la Tărpiu în pădurea din vecinătate. Anunțul de ieri a președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan îi îngrijorează pe reprezentanții partidului, care spun că zona se va transforma în kilometru zero al nenorocirilor din județ, dacă intenția se materializează. Președintele Partidului Verde Cristian Țetcu spune că oamenilor  din comunitatea în cauză li se ia orice șansă la prosperitate: “Acolo va fi un dezastru, acolo va fi, ce pot să spun mai mult decât  că, acolo  va fi punctul zero al nenorocilor din acest județ. Să nu uităm că pe partea cealaltă este Someșul, nu foarte departe… iar pe partea  astalaltă este Șieul alimentat de pârăurile aferente… comunitățile din zona respectivă nu mai au nicio șansă în dezvoltare, nici în agricultură și nici în ceea privește turismul deși zona se pretează și pentru una și pentru alta” a declarat Țetcu într-o conferință de presă.

Verzii vorbesc inclusiv de acțiuni în instanță: Nu știu dacă cei din Comisia Europeană o să fie înștiințată de ceea ce se vrea la Bistrița, dar noi vom toate demersurile necesare, și mă gândesc chiar la instanță în plan local și dacă Consiliul Județean va iniția acest proiect, sub nici o formă nu vom rămâneta pasivi. Este inacceptabil ca județul meu să devină al II-lea punct la mai puțin de 100 de km de Pasul Mestecăniș județul Suceava … și-acolo s-a făcut o mare porcărie: un depozit în inima munților, pe un traseu excepțional… tocmai în Pasul Mestecăniș, zonă turistică. Sunt indignat și vă rog să transmiteți conducerii Consiliului Județean, dar și prefectului că Partidul Verde și eu personal nu sunt de acord ca celula 2 să se construiască în pădure! spune Marius Bălan, președintele Partidului Verde, organizația municipală.

În Tărpiu oamenii nu mai vor să audă de depozit

Locuitorii din Tărpiu suportă cu greu vecinătatea Depozitului de gunoi și spun că una a fost proiectul și promisiunile și cu totul altceva s-a întâmplat în realitate. În luna august a anului trecut un protest spontan al locuitorilor din zonă  a blocat pentru doua ore accesul mașinilor de salubritate la Depozitul de la Tărpiu (foto). Oamenii le-au cerut atunci celor din administrația județeană să renunțe la ideea de a construi o a doua celula în zonă și chiar să mute depozitul :vezi video de la protestul de atunci:

Share.

About Author

Lasă un comentariu