Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Nicolae Moldovan: PNDL-ul nu poate finanța toate inepțiile depuse de un primar sau altul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Becleanul a depus patru proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Rurală, care și-a închis săptămâna trecută sesiunea de depuneri, Primarul spune că nu a încercat să ceară finanțare pentru continuarea Aquapark-ului de la Figa pentru că nu i s-ar fi părut corect, din moment ce acest gen de proiecte sunt menite să aducă bani pentru comunități, să le extindă veniturile, nu să le rezolve problemele. Și în plus, lectura ghidului publicat în Monitorul Oficial nu i-a indicat că pot fi finanțate asemenea proiecte.

Orașul Beclean a propus pe Programul Național de Dezvoltare Locală patru proiecte și a făcut-o ținând cont de ce spune legislația, a subliniat primarul Nicolae Moldovan într-o emisiune la As TV: ”Și acest PNDL e o strategie bine gândită: aduni toate problemele din comunități și abia după, decizi ce finanțezi.  Daca nu culegi toate problemele din statul român nu ai cum să știi ce trebuie să finanțeze…toți au trimis proiectele. Am citit legea care  a apărut recent în Monitorul Oficial. Si atunci ai voie la Aquapark?, N-ai voie”.

Becleanul cere PNDL-ului să-i finanțeze  reabilitarea a două școli, a unui pod și a un drum pietruit: ”Proiectele au fost depuse deja, pentru că vineri (vinerea trecută, nota red) a fost ultima zi posibilă. Asta pentru că MADR trebuie să aibă o privire de ansamblu, integratoare la nivelul țării ca să analizeze ce finanțează. Că nu poate finanța toate inepțiile depuse de un primar sau altul. Noi am depus un proiect prin care solicităm asfaltarea a 9 km de drum în  cartierul de cabane și case la Podirei în valoare de 9 milioane de lei. E vorba de un drum pietruit,  Al doilea proiect e un pod peste râul  Meleș, un proiect pe care l-am promis de când sunt eu primar, de 10 ani și n-am avut resurse. Am mai depus proiecte și pentru două școli: școala din Coldău și cea din Figa” a explicat primarul Moldovan: ” Cu siguranță cel puțin 3 dintre ele, dacă nu 4 din 4se vor finanța.  Undeva in aprilie, cam în 15 aprilie aflăm. Va fi un contract între fiecare primarie și Ministerul Dezvoltării Regionale.”

Despre Aquapark primarul Moldovan spune că și dacă ar fi pe ghid, ministerul ar fi trebuit să finanțeze toate proiectele, ceea ce e imposibil;” Dacă finanțează unul, ministerul ar trebui sa finanțeze câte unul în fiecare localitate. Dar noi avem vreo 10 deja în județ” spune ironic primarul.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Cred ca primarul Becleanului se referea la ineptiile administratiei din BISTRITA ? Sunt sigur ca s-o gandit si la noi .

Lasă un comentariu