Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Turc detronat de Hangan la PNL Bistrița. Tudor Filip și George Gaftone noii primvicepreședinți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderul grupului de consilieri municipali ai liberalilor, Sorin Hangan a câștigat sâmbătă seara alegerile la PNL Bistrița, la o diferență strânsă, de doar trei voturi de Ioan Turc, cel care a condus interimar organizația. De altfel Turc a fost numit din oficiu președinte interimar în vara anului 2016 de Biroul județean PNL- și acesta  interimar- care a luat decizia dizolvării organizației municipale pe motiv de rezultate slabe în alegeri. Înaintea interimatului lui Ioan Turc, care n-a mai fost membru  7 ani în PNL, organizația municipală a fost condusă tot de Sorin Hangan, cel care fusese copreședinte alături de Gheorghe Tuță.

Turc a rămas în acest moment în afara Biroului Județean Municipal al PNL  pentru că nu a candidat la nicio altă funcție.

 

La o oră diferență de alegerea președintelui  liberalii au reușit să-și aleagă și pe cei doi primvicepreședinți, iar lupta a fost strânsă și pentru aceaste poziții, rezultatul fiind o surpriză. Primvicepreședinți au devenit, în urma votului, doi tineri liberali: profesorul de istorie Tudor Filip(foto) și avocatul George Gaftone, ambii din fostul PNL. În timp ce Tudor Filip se va ocupa de comunicare și strategii politice avocatul Gaftone este responsabil cu politicile publice ale PNL Bistrița.

Hangan este de altfel singurul consilier municipal care a fost ales într-o poziție între primii trei care conduc organizația. Consilierul Filip Moisil nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi ales, iar consilierul local Mioara Seica a anunțat imediat după ce Turc a pierdut președinția că se retrage din cursa de primvicepreședinte. Ioan Peteleu a candidat doar pentru funcția de vicepreședinte, iar  Adrian Florin Chereji nu a fost prezent în sală. Fostul director de la Direcția Județeană de Protecție a Drepturilor Copilului, Marin Rus, unul dintre cei mai fideli susținători ai lui Ioan Turc a suferit și el un eșec usturător în competiția pentru funcția de primvicepreședinte, pentru care a fost votat doar de 7 liberali. Rus a anunțat imediat după înfrângere că nu va mai candida pentru nicio altă funcție în Biroul Municipal.

PNL Bistrița are 7 vicepreședinți, aproape toți au candidat la locale

 Dorin Drulea, consultant imobiliar a fost ales vicepreședinte pe departamentul pentru Strategii și Relații Politice, la comunicare vicepreședinte va fi Amalia Felicia Mustafa, Adrian Podișor răspunde tot ca vicepreședinte de relațiile de politicile sociale, profesorul Liviu Rebrean de politici în educație, Radu Marian este vicepreședinte pe agricultură și Dezvoltare Rurală, iar Claudia Pui a fost aleasă vicepreședinte pe politici de sănătate. Toți au candidat pe lista de consilieri locali ai PNL la alegerile locale pe poziții neeligibile .

Consilierul municipal Ioan Peteleu este vicepreședinte responsabil cu mediul de afaceri, dezvoltare regională și fonduri europene, iar Ștefan Cicioc este vicepreședinte pe politici de apărare.

Sursă foto Tudor Filip: pagina de socializare

Share.

About Author

6 comentarii

 1. Era cazul în

  Era si cazul sa zboare. Nici naiba nu pricepe cum a ajuns fanfaronul asta de turcalet presedinte iar la liberali. Stie careva cum a inviat din spuma marii dupa ce l-a scos Tintean cu un picior in dos acu nu stiu cati ani!?Si cum au pus botul la minciunile lui din nou. Bine ca l-au ras. mintea liberalilor de pe urma

 2. Hangane sa le multumesti tinerilor. Ei te-au facut presedinte ca sa salveze partidul de micul Napoleon. Sa-si ia nașul si valea din PNL. Cu Tase out cu tot.

 3. Doctorasul în

  Ce penibil si Marin Rus ala, liberalul lu peste prajit. Ce fata descompusa avea ca a pierdut gasca lui Turc pe care-l pupa de vreo 3ani sa-l aduca in functie. 7 voturi? Atata a scos ? Cu Turc manevrand baza de date sa poata vota cine vor ei?Mi-ar fi rusine

  • poti sa stii? în

   N-ai de unde stii.Macar nu-s slugile lui Turc. Si oricum pare a fi integral o reduta a fostului PNL. cam tot ce le-a ramas in BN

 4. Petre Roman în

  Toate figurile din sala parca denota o plictiseala enorma.Adica lupt si eu, dar ce castig? Mai putin cei infocati care si-au disputat cele cateva functii. Blazare colectiva cu mentalitate de invinsi care nu au altceva de facut decat sa se certe intre ei pentru interesul personal. Balaurul rosu traieste bine mersi si va trai in continuare cu asa opozitie. Hotarat, PNL nu mai reprezinta o alternativa . A venit vremea ca societatea civila, vocea strazii sa aiba un cuvant de spus. Ca structura de opozitie.

Lasă un comentariu