Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Azi e ultima zi pentru depunerea declarațiilor la fisc. ANAF avertizează că din aprilie demarează controalele pe aceste declarații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

27 martie este ultima zi în care firmele mai pot depune la ANAF mai multe declarații. Termenul legal era 25 martie, însă acesta a căzut sâmbătă, așa că depunerile declarațiilor au devenit posibile inclusiv astăzi.

Este obligatorie depunerea până astăzi, printre altele a declarației 100 – privind obligațiile de plată la bugetul de stat, declarația 101 – care vizează impozitul pe profit și declarația 112 – care se referă la obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate pentru luna precedentă.

Fiscul a avertizat firmele să depună declarațiile fiscale completate corect și complet pentru că din aprilie va demara acțiuni de control fiscal de verificare a legalității și conformității declarațiilor fiscale: “ANAF reamintește contribuabililor că termenul de depunere a declarațiilor fiscale în această lună este 27 martie și că, începând cu luna aprilie, va demara acțiuni de control fiscal dedicate verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitului pe profit aferent anului 2016, pentru toate categoriile de contribuabili mari, mijlocii și mici, din toate domeniile de activitate economică, inclusiv cel financiar-bancar”,precizează un comunicat de presă al ANAF.

Fiscul a anunțat la începutul lunii martie că își schimbă abordarea acțiunilor de control fiscal, urmând ca din luna aprilie acestea să se desfășoare exclusiv în raport de rezultatele obținute în urma unei ample analize de risc. Vor fi vizate neconcordanțele datelor raportate de contribuabili cu cele deținute de Fisc, scopul fiind acela de a verifica corectitudinea și exactitatea stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și, în special, a impozitului pe profit aferent anului 2016. ANAF a avertizat firmele să declare toate achizițiile și vânzările și să deducă doar sumele la care au dreptul.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu