Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

STUDIU: Bistrițenii nu sunt mulțumiți de facilitățile medicale din oraș. Un studiu al percepției locuitorilor ne plasează pe ultimele locuri din Transilvania

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii nu sunt prea încântați de serviciile de sănătate pe care le au la dispoziție în orașul lor, relevă un studiu realizat de un institut de cercetari sociologice D&D Reserch în colaborare cu platforma Storia.ro. Conform studiului ”Autopercepția cetățenilor privind facilitățile medicale”  din cadrul cercetării ”Orașe și cartiere din România” bistrițenii au oferit un punctaj de 53,35  orașului lor din 100 posibile. În clasamentul general Bistrița este pe locul 23 din 41 de orașe -reședință de județ la capitolul multumire a locuitorilor săi în privința facilităților medicale. La studiu au participat 2872 de bistrițeni, potrivit Storia.ro.

Bistrița una din cele mai slabe cote din Transilvania.

Cei mai mulțumiți de oferta medicală sunt orădenii, urmați de brașoveni, timișoreni, locuitorii din Târgu Mureș și Baia Mare. Pe locul 5 e Piteștiul, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu și abia pe locul 9 este cotat Bucureștiul din punctul de vedere al percepției locuitorilor față de serviciile de sănătate. Interesant este că Bistrița, deși are unul dintre spitalele județene în care s-a investit foarte mulți bani în ultimii ani comparativ cu alte unități spitalicești, nu a reușit să influențeze odată cu investițiile și percepția locuitorilor.

Bistrița  este printre cele mai prost cotate reședințe de județ din toată Transilvania, la capitolul facilități medicale, la câteva poziții după Zalău. Doar locuitorii din Satu Mare au o părere mai proastă decât bistrițenii despre facilitățile medicale din orașul lor.

Aici găsiți studiul:http://blog.storia.ro/2017/03/27/studiu-storia-oradea-brasov-si-timisoara-orasele-cu-cele-mai-bune-facilitati-medicale-din-romania/

Studiul are și o secțiune dedicată cartierelor, iar percepția locuitorilor aceluiași oraș diferă de la o zonă la alta. Astfel locuitorii din Ștefan cel Mare sunt mai încrezători în serviciile medicale din Bistrița cărora le acordă 63,60 de puncte, urmează cei din Calea Moldovei și Decebalul, unde locuitorii cred că serviciile medicale sunt de aproape 60 de puncte. În schimb localitățile componente sunt cele mai critice cu serviciile medicale, cu 42 de puncte cei din Viișoara și Unirea, dar oferă chiar și 38 de puncte zonei Centurii spre Sigmir. Studiul a fost realizat în perioada noiembrie 2016-martie 2017.

Share.

About Author

Lasă un comentariu