Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

COSTISITOR:Consiliul Județean BN sparge 180 de mii de lei pe Ziua înființării instituției

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De 180 000 de lei are nevoie Consiliul Județean Bistrița-Năsăud ca să-și aniverseze 25 de ani de existență a instituției. Și pentru că au ajuns la concluzia că 25 de ani este o aniversare rotundă, șefii Consiliului Județean organizează nu o zi de sărbătorit, ci o săptămână întreagă  între 11 și 19 aprilie 2017.

Toată afacerea costă mai bine de  40 000 de euro, adică 180000 de lei iar banii se duc evident pe spectacole, un dineu oficial pentru invitați și o carte despre istoria Consiliului Județean din 1927 până în prezent, editată de Biblioteca Județeană, o altă instituție din subordinea CJ. În privința spectacolelor, pentru că ele consumă cea mai mare parte din bani, acestea sunt organizate de cealaltă instituție subordonată, Centrul pentru Cultură Județeană. Unul îl are vârf de afiș pe maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra casei  ”Dor Românesc” și este organizat în 18 aprilie, iar celălalt este un concert simfonic avândul-l ca solist pe Gabriel Croitoru organizat la Centrul Cultural Dacia în 19 aprilie. Potrivit prețurilor de catalog publicate de publicațiile de entertaiment Gheorghe Zamfir solicită pentru un concert între 2500 și 12000 de euro, însă la limita superioară se plătesc bani dacă maestrul vine cu orchestră cu tot. Ori de data aceasta orchestra este chiar cea a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud prin Centrul Județean de Cultură.

”Scump domnule, scump”

Proiectul dedicat săptămânii cu aniversarea de 25 de ani va fi supus astăzi în ședința de plen votului consilierilor județeni, însă sumele au fost oricum prevăzute prin proiectul de buget. Consilierul județean PNL a relatat pe facebook cum s-a trezit cu proiectul buclucaș pe ordinea de zi a ședinței de comisie de ieri, chiar în timpul întrunirii:

” La Consiliul Județean în general nu se întâmplă nimic , însă atunci când se întâmplă, graba strică treaba . Cu câteva minute înainte de şedința de comisie de ieri apare dispoziția Preşedintelui nr. 60 care completează cu încă 3 proiecte , ordinea de zi . Primul alocă 180.000 de lei pentru nişte manifestări la 25 de ani de la înființarea Cj . Se putea face şi cu juma de sumă, părerea mea” și comenteazăDacă nu aş aborda problema responsabil , m-ar bufni râsul . Altfel , modul ăsta de lucru al preşedintelui CJ , e de plâns”, mai spune Ovidiu Florean.

Share.

About Author

Lasă un comentariu