Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

AȘTEPTĂRI: Ce profil de președinte național își doresc liderii PNL Bistrița-Năsăud. Ce au spus în prezența lui Orban

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lider carismatic, care să scoată PNL-ul din mocirlă, un lider de care să fie mândri, respectiv unul care să redea PNL-ului personalitatea, cam acestea sunt pe scurt câteva din  doleanțele din inventarul de calități  pe care ar trebui să-l aibă cel care-i va conduce pe liberali din 17 iunie încolo.

Prezenți la o conferință de presă la care a participat și Ludovic Orban în turneul lui electoral pentru alegerile interne trei dintre liderii filialei Bistrița-Năsăud a PNL au conturat un soi de portret robot al președintelui ideal.

Stelian Dolha, vicepreședinte BPN, copreședinte al PNL până în vara anului trecut crede că viitorul conducător al prtidului nu maipoate fi emanația jocurilor de culise și a cooperativelor:” Viitorul președinte ar trebui să fie  un lider carismatic  .. Am avut un lider slab, care s-a înconjurat de oameni foarte slabi și care a dus  Partidul Național Liberal în mocirlă. Astăzi avem nevoie de un lider carismatic care să scoată PNL din mocirla celor 20 % și să-l ducă la 35 chiar 40%. Acolo trebuie să-l așezăm.  Pentru asta e nevoie ceea e nevoie de altfel de lideri care să inspire aceste schimbări”.

Președintele PNL Bistrița Sorin Hangan, ales sâmbăta trecută în funcție, după ce timp de doi ani organizația a fost condusă interimar, a salutat prezența lui Orban : ” vreau să-i urez succes lui Ludovic Orban în demersul său de a deveni preşedintele PNL, dar mai ales în demersul de a reda personalitatea Partidului Naţional Liberal, pe care o merită cu adevărat”.

Președintele interimar Robert Sighiartău, cel care va organiza alegerile interne în PNL Bistrița Năsăud crede și el că  liberalii îşi doresc drept lider “un om de care să fie mândri”, de care să fie reprezentaţi,  și care să aprindă acea scânteie de care au nevoie”.

CE fel de lider ar vrea Orban să fie

Orban spune că el ar vrea să asigure partidului mesajul identitar, dar și dreptul fiecărui membru de a se exprima liber în partid, că vrea ca fiecare liberal să se poată manifesta liber, fără teama că dacă nu e relații bune cu șeful ăși pune capac carierei politice:

Partidul Național Liberal e într-un moment de cumpănă. Din fericire s-au pornit alegerile în partid. Una dintre marile probleme e ca Partidul în cea mai mare parte a avut oameni in conducere care n-au fost aleși de baza partidului ci au fost numiți.  Partidul în cea mai mare parte  a avut oameni care n-au fost aleși de baza partidului, deci n-au avut legitimitate. Partidul are nevoie ca de aer de democraţie internă”, Nu candidez ca să obţin putere sau ca să câştig ceva în plan personal. Candidez din necesitate, pentru că ştiu că viitorul preşedinte al PNL va avea pe umeri o răspundere foarte mare şi va trebui să se dedice total conducerii Partidului Naţional Liberal. Vreau să asigur Partidului Naţional Liberal caracter şi identitate, forţă şi credibilitate în mesajul public. Vreau să redau fiecărui membru al PNL dreptul de a se exprima liber în partid, de a putea să facă o carieră politică în partid care să nu se bazeze pe relaţii bune cu şeful, care să se bazeze pe efortul pe care-l depune, pe rezultatele pe care le obţine, pe meritele pe care le are în creşterea PNL”, a declarat Orban la Bistrita.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu