Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orban în campanie internă la Bistrița: ”Nu voi interveni niciodată în PNL pentru a impune oameni pe liste”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezent vineri la Bistrița în turneu intern pentru președinția PNL, Ludovic Orban a declarat într-o conferință de presă că, dacă va ajunge liderul partidului nu va fi deloc adeptul stilului intervenționist în viața filialelor. așa cum a procedat conducerea de până acum. Orban s-a jurat că va respecta autonomia filialelor și nu va interveni în nicio formă nici în desemnarea candidaților pentru alegerile locale și în niciun caz pentru formarea listelor parlamentare: ”Principiul autonomiei este fundamental atunci când oamenii  aleg o conducere. Eu nu sunt intervenționist. Oamenii trebuie să-și aleagă singuri candidații (în filiale, nota red). nu o să mă bag să le fac listele locale, listele pentru parlamentare…Nu voi interveni NICIODATĂ pentru a impune oameni. În fiecare filială există șase -șapte-opt oameni care doresc să participe, care se implică în viața filialei și merită să fie candidați. Dacă pui un candidat de la centru riști să distrugi organizația respectivă” a mai spus Ludovic Orban.

Liderul liberal a dat ca exemplu cazul Ancăi Boagiu care a candidat în Maramureș, deși are bazinul electoral în București: Asta e cea mai mare prostie să o susții pe Anca Boagiu în Maramureș. Nu e greșeala ei. A fost a conducerii de atunci” a comentat Ludovic Orban.

Alături de Ludovic Orban la conferința de presă de la Bistrița au mai participat președintele interimar Robert Sighiartău, președintele organizației Bistrița Sorin Hangan și vicepreședintele BPN Stelian Dolha. Orban are în această seară întâlniri cu membrii filialei Bistrita-Năsăud a PNL în încercarea de a convinge cât mai mulți liberali bistrițeni să-i dea votul. Și celălalt candidat anunțat pentru șefia PNL,  Cătălin Predoiu a fost prezent zilele trecute în Bistrița, însă într-o vizită particulară, pentru a participa la funeraliile soției fostului lider al filialei, Ioan Oltean.

La Congresul de alegeri din PNL organizat în 17 iunie vor participa 5000 de liberali, un număr fără precedent în istoria partidului.

Share.

About Author

Lasă un comentariu