Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Industria Cărnii avertizează: se scumpește carnea de porc și cu 30 %

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Patronatele din industria Cărnii avertizează că prețul cărnii de porc va crește în această primăvară între 15 % și 30%. Anunțul a a fost făcut astăzi de Asociația Română a Cărnii( ARC) principala asociație patronală din branșă. ARC susține într-un comunicat de presă că  în primul trimestru din 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12% peste valoarea înregistrată în 2015, deci creșteri de preț la raft sunt inevitabile. La anumite sortimente, printre care pieptul de porc creșterea în industria europeană de profil ar fi înregistrat -potrivit patronatului din industria cărnii- chiar și  40% în plus la preț, iar la jambon prețurile ar fi crescut deja peste tot în Europa cu 25%.

ARC pune majorarea prețului la carcasă pe seama creșterii prețului la nivel european, generat la rândul său pe de o parte de scăderea efectivelor de porci și un export masiv pe piețele asiatice :”Printre cauzele care au condus la creşterea preţului cărnii de porc la nivel european se află: creşterea semnificativă, în cursul anului 2016, a exportului de carne de porc în ţările asiatice, în special în China, Japonia şi Hong Kong, respectiv scăderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de vârstă (de până la -2,3% la exemplarele tinere între 20-50 kg şi de -1,1% la porcii la îngrăşat între 50-80 kg)” spune comunicatul sursei citate.

Tot asociația patronală spune că în a doua jumătate a anului prețurile vor stagna: ”Conform datelor prezentate de Comisia Europeană în luna martie a acestui an, în cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piaţa Cărnii, se estimează că această creştere a preţului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a anului 2017, când va avea loc o stagnare”, informează comunicatul ARC.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- Ecologist B-ta în

    NO si ! Sa o mance ei cu procesatorii lor. Eu manc urzaci si salate, si daca vreau o tara de carne de porc, cumpar de la fratele meu TARANUL ROMAN care nu isi indopa porcul cu chimicale. Fratilor ; avem scapare daca vrem.

Lasă un comentariu