Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PROIECT: Mașina vândută, transcrisă obligatoriu pe noul proprietar în 60 de zile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministerul Afacerilor Interne vrea să înăsprească  regulile pentru înscrierea mașinilor după vânzarea acestora. Potrivit unui proiect legislativ aflat în mapa MAI, autoritățile intenționează  modificarea Ordonanței   195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, pentru a permite suspendarea înmatricularii unui vehicul înstrăinat, în situația în care noul proprietar nu solicită  în termenul de 60 zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, transcrierea asupra acestuia.

Legislația actuală stabilește un termen de 30 de zile pentru transcrierea înstrăinării unui autovehicul, însă nu prevede și sancțiuni pentru cei care nu-și îndeplinesc această obligație, așa că în practică evidența proprietarilor a ajuns să nu fie întotdeauna foarte clară.

Transcrierea la timp n-ar mai crea problemele de acum privind amendarea altor proprietari pentru lipsa rovinietei, așa că pe langă modificarea legislației  între Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerului Transporturilor a fost încheiat un protocol în vederea furnizării informațiilor cu privire la înstrăinarea unui autovehicul, în cazul în care a fost primită o astfel de notificare.

Dublarea timpului oferit de lege pentru transcriere pe o acordă noul proiect legislativ o aduce se datorează inclusiv întârzierilor foarte mari cu înmatricularea unei mașini. În Bistrița-Năsăud o programare făcută în 3 aprilie primește termen de prezentare la ghișeu abia în 49-50 de zile, adică în 22-23 mai 2017.

 

Sursă foto: www adevarul.ro

Share.

About Author

Lasă un comentariu