Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deneș nu se lasă nici după ce Liviu Dragnea l-a urecheat: ”respect punctul de vedere al liderului, dar am dreptul să am părerea mea”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Senatorul Ioan Deneș nu regretă declarațiile sale de vineri, în care susținea că persoanele de același sex  nu au voie să se țină de mână pe stradă, nici după ce șeful său de partid, Liviu Dragnea i-a dezavuat public spusele. Deneș spune că respectă punctul de vedere al președintelui PSD  însă că, pe chestiuni de principiu, cum este și aceasta, are dreptul să aibă o altă părere: ” Eu respect punctul de vedere al liderului. Asta nu înseamnă că noi, pe chestiuni de principiu, nu putem avea o opinie personală. Pentru că la urma urmei eu nu sunt un intolerant, dar  am pus în dezbatere o chestiune despre drepturile și libertățile pe care le acordăm unora și care nu pot încălca drepturile și libertățile celorlalți,  asta era discuția pe care eu-să spunem așa-am pus-o pe tapetul dezbaterii publice.”

Senatorul PSD a declarat pentru Bistrița Express că nu ar fi făcut declarațiile respective  în calitate de membru al Partidului Social Democrat, ci în calitate de tată și de bunic: ” La urma urmei cred că e o dezbatere pe care trebuia să o avem odată și odată. Pentru că, repet, nu putem, prin drepturile și libertățile unora să lezăm drepturile și libertățile altora.  Aici am spus-o în calitate de tată și bunic.  Eu am vorbit în nume personal, nu am folosit nicio clipă  expresia: ~în calitate de membru PSD~ sau ~PSD are punctul acesta de vedere~ eu am vorbit în nume personal. Cred că nu e nicio problemă, sau nu  putem să avem și noi puncte de vedere personale, pentru că la urma urmei suntem oameni și avem dreptul să avem și opinii, nu?”   Eu cred că trebuia făcută o dezbatere publică pe tema asta, cred că sunt chestiuni pe care societatea românească trebuie să le știe ținând cont de faptul  că legea parteneriatului civil e în circuitul parlamentar.” spune senatorul Ioan Deneș.

Dragnea: PSD nu e un partid cu atitudini radicale. PSD crede că trebuie să ne respectăm unii pe alții

Președintele PSD Liviu Dragnea a avut ieri o luare de poziție critică la adresa declarațiilor făcute vineri, 31 februarie de senatorul Deneș și l-a sfătuit pe acesta să nu uite că face parte dintr-un partid tolerant: ” Nu sunt de acord cu afirmațiile domnului senator Deneș și îl sfătuiesc și pe el și pe ceilalți să nu uite că fac parte din PSD, Partidul Social Democrat este un partid tolerant nu un partid cu atitudini radicale, un partid care crede cu toată tăria că în societatea românească avem loc toți și trebuie să ne respectăm unii pe alții. (…) Le spun tuturor și o să discut mai apăsat cu ei la Sinaia, poate aerul de munte o să le facă bine a toți și o să le dea să aibă capacitatea de înțelegere mai mare a cea ce înseamnă PSD și a ceea ce înseamnă viziune PSD”.

Și despre parteneriatul civil între persoanele de același sex, Dragnea a avut o atitudine moderată, precizând că are țara destule probleme și nu e nevoie de altele create artificial : “PSD-ul sprijină toleranța, sprijină ideea, conceptul că în Româna avem loc cu toții, chiar avem loc cu toții și nu trebuie să ne războim pentru că trebuie să fim uniți pentru că pericolele și riscurile sunt în afara țării și nu în interior. Să nu ne mai facem și noi probleme artificiale”, a precizat președintele PSD

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu