Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Daniel Suciu întrebat dacă e de acord ca un condamnat penal să fie ministru: ” Nu putem să-i ardem pe rug că au făcut o greșeală”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Imposibilitatea Curții Constituționale de a lua și la a 3- a întrunire o decizie în privința dreptului condamnaților penal de a ocupa o funcție în Guvern a stârnit discuții marți seara în studiourile Digi 24. Prezent în platou Daniel Suciu, deputat PSD de Bistrița-Năsăud a comentat subiectul spunând că ” poate a 4 -a reuniune a CCR va fi cu noroc” și că decizia ar fi de mare interes pentru opinia publică, deși știe că ” este o fractură între unii care susțin că e bine să poată face parte și cei care nu vor ”.

În replică vicepreședintele PNL Mihai Voicu a comentat că, de când exista legea care interzice dreptul persoanelor condamnate de a fi membre ale Guvernului, ”din 2003 de la finalul mandatului lui Adrian Năstase ca premier (legea 190/2013) niciun guvern, indiferent că a fost PSD, PNL susținut de PSD, PDL, PDL și PSD. în nicio combinație nu a și-a pus problema să numească la Guvern o persoană condamnată. Dacă în 14 ani, cu 5 prim-miniștri niciunul nu s-a gândit să numească un condamnat penal ca ministru, chiar mă întreb de ce brusc se ridică această problemă. Și dacă am avut 14-15 ani o lege considerată constituțională de ce acum nu mai e considerată așa?” a mai spus vicepreședintele liberal care crede că problema s-ar putea tranșa mult mai simplu dacă principalele partide ar decide că nu numesc persoane condamnate penal în Guvern.

Întrebat de moderatorul Digi 24 ce părere are ca deputat, dacă e bine sau nu ca în Guvern să nu fie numite persoane care au suferit condamnări penale, mai ales că niciun executiv de până acum nu a simțit această nevoie, Daniel Suciu a susținut că există situații de țări din UE , cum e Franța, unde persoane condamnate penal și-au putut continua apoi activitatea, în timp ce în altele, nu. Și că nu crede că, ”pentru o greșeală acești oameni ar trebui condamnați pe vecie” La insistențele lui Cosmin Prelipceanu, moderatorul Digi 24 Suciu a replicat și că  ” nu putem  sa-i ardem pe rug in piata publică.” ceea ce i-a atras comentariul acestuia: ” Eu vă propun să-l intrebati pe domnul Nastase care au fost motivele pentru care a vrut o asemenea lege”. În final Suciu a spus că i se pare oportun să aștepte decizia forului constituțional, în condițiile în care și Avocatul Poporului împărtășește îndoielile în privința constituționalității legii cu pricina.

Liberalul Mihai Voicu a replicat: ” nu înțeleg de ce e considerată o ostracizare pe viață faptul că cei care au suferit o condamnare nu pot fi miniștri. Ei pot fi parlamentari, pentru că nicio lege nu interzice. Noi, partidele ar trebui să spunem că, îndiferent  ce decide CCR, nu numim astefel de persoane în Guvern”.

Foto: facebook Daniel Suciu

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Sunt foarte curioasa daca, unul din condamnatii penal in cauza ar fi fost seful partidului de opozitie.Il infiera Suciu de te durea capul. Atitudinea asta duplicitara ma irita la culme.

  2. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Nu sigur ca nu ! Pacat de lemnele folosite pt. a aprinde RUGUL. Totusi intreb ; In teapa nu-i puteti trage ? Cred ca este o solutie salvatoare pt. intreaga tara. O sa se mire EUROPA trei zile ,da trecem si de asta .

Lasă un comentariu