Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PROTEST INEDIT: Primăria din Sângeorz-Băi pichetată de ciobani și turme de oi. Primarul a încercat în zadar să stea de vorbă cu protestatarii. VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Conflictul dintre proprietarii de oi și primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău declanșat de refuzul acestuia de a le semna adeverințele pentru depunerea cererilor de sprjin la APIA, a escaladat din nou în această dimineață.

După ce în urmă cu două zile oierii înfuriați l-au sechestrat pe primar în biroul său timp de mai multe ore și chiar l-au îmbrâncit, vineri dimineață au venit cu turmele de oi în fața primăriei Sângeorz-Băi.

Protestul este, după cum spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi, Georgeta Câșvan unul autorizat, 31 de jandarmi fiind mobilizați pentru a a asigura ordinea.

 

De altfel jandarmii au fost puși la încercare în jurul orelor 11, 20 când primarul Traian Ogâgău a vrut să iasă la discuții cu protestatarii. După câteva schimburi de replici în vacarmul din fața primăriei, din care s-a auzit: ” Demisia!” Dă-ți demisia!” și ” V-ați bătut joc de noi!”, primarul s-a văzut nevoit să se retragă, apărat de jandarmi, pentru că situația părea să degenereze. De altfel primarul Ogăgău a postat pe pagina sa de socializare întreaga scenă:

Protestul este autorizat până la orele 13,00.

Ulterior primarul Traian Ogâgău a postat un mesaj video adresat sângeorzenilor în care le explică de unde a pornit întreaga situație și de ce nu a cedat până acum cererilor: ”proprietarii de oi consideră că aceste subvenții anuale de 800 de mii de lei pe care le primesc sunt drepturile lor …Sunt drepturile lor, dar pe pământul și pe averea sângeorzenilor. Eu le-am propus în toamnă un contract pe asociație pe 5 ani..L-au refuzat. Munții nu sunt curățați dacă vor continua să ia individual pășunea și nici drumurile nu sunt făcute așa” a mai explicat primarul Ogâgău care a mai spus că problema va fi tranșată luni într-o ședință extraordinară de Consiliu local (vezi video cu declarațiile primarului și ce intenționează să le propună luni oierilor revoltați:

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu