Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prețul pâinii a fost majorat deja cu 10%. Producătorii spun că materia primă a crescut chiar și cu 18%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Majoritatea producătorilor de pâine au majorat deja prețul la produsele de panificație cu 10% sau sunt pe punctul să-l majoreze în preajma sărbătorilor pascale. Deja Asociația Producătorilor de Pâine ROMPAN a anunțat creșterea de prețuri și a invocat presiunea amajorării salariului minim pe costuri dar și creșterea prețului la grîu și făină.

În județul Bistrița-Năsăud producătorii sunt pe punctul de a modifica prețul sau chiar au făcut-o deja. Alin Cristea, managerul de la Ceracom spune că prețul pâinii a crescut deja cu 10 % ca urmare a creșterii cu 18 % a prețului la făină: ”Încă în unele supermarket-uri nu a crescut pentru că unele contracte presupun anunțarea cu 6 săptămâni înainte a majorării de preț, înainte să devină efectivă” explică Cristea. Oricum piața nu se va liniști anul acesta în condițiile în care angajații fac presiuni pentru creșteri salariale, după anunțurile de creștere a salariilor în mediul public și după ce deja producătorii au fost obligați să crească salariul minim.

Producătorii bistrițeni de pâine se plâng și că în județul Bistrița-Năsăud, dar și în Sălaj prețurile sunt mai mici decât în restul țării.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu