Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Odată cu prefecții și directorii de deconcentrate vor ieși de sub acoperirea ”apolitică”. Câți își pierd funcțiile după repolitizare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mai mulți directori de instituții deconcentrate din Bistrița-Năsăud își vor pierde funcțiile după ce Executivul va adopta Noul Cod Administrativ, iar funcțiile vor fi supuse oficial schimbărilor politice. Premierul Grindeanu a explicat la Bistrița că nu doar funcțiile de prefecți și subprefecți vor redeveni politice, ci și cele de directori ai instituțiilor deconcentrate, reprezentantele în teritoriu ale ministerelor: ”O să intre în dezbatere publică noul Cod Administrativ. Eu cred că trebuie să ieșim din această ipocrizie care e pornită undeva la începutul anilor 2000, prin 2004 -2005.O parte dintre cei care reprezinta guvernul în teritoriu: prefecți, subprefecți, șefi de deconcentrate- bineînțeles că se schimbă odată cu Guvernul- doar că ne prefacem că.. mă rog noi nu vedem. Toate aceste lucruri, de aceea va spuneam ca e o ipocrizie..din aceste lucruri trebuie să ieșim . Prefectul va avea functie de secretar de stat, subprefectul de subsecretar de stat, și mergem și mai departe pe zona de deconcentrate, pentru că și deconcentratele reprezintă Guvernul în teritoriu și trebuie să facă pună în aplicare programul de guvernare. Simplu.” a declarat primul ministru la finalul  discursului de la ceremonia de aniversarea a 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Pe lista scurtă a celor care au ajuns directori sau demnitari cu altă susținere decât cea a PSD-ului și aliaților lor se numără subprefectul Terente Ciui, fost liberal, numit în funcție de Guvernul Cioloș, directorul general de la APIA, Ioan Scurtu, susținut de PDL pe vremea Guvernului Boc și care și-a recâștigat funcția în instanță după mai mulți ani de procese sau Otilia Berbecar, inspectorul șef de la inspectoratul Teritorial de Muncă, aflată în aceeași situație. Acestea sunt însă doar câteva exemple de directori de deconcentrate sau oficiali care nu vor primi sprijinul politic al actualei coaliții, însă lista finală este ceva mai lungă.

Explicație foto: subprefectul Terente Ciui (dreapta) este unul dintre primii care vor fi înlocuiți odată cu intrarea în vigoare a noului Cod adminsitrativ.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. In primul rand trebuie schimbati directorii pusi cu partidul in suflet, si care nu au avut si nici nu au vreo legatura cu profesionalismul nici dupa ani de zile!!!!! Se stie bine cum au ajuns unii prin institutii din domenii cu totul hilare!!!! Astia sunt problema!!!!

Lasă un comentariu