Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ȘI USR are alegeri: Deputatul Cristina Iurișniți e adepta mai multor candidaturi pentru șefia partidului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apropierea primului congres al USR, programat pentru 11 mai la Cluj încinge spiritele și în partidul înființat de Nicușor Dan. În timp ce unii cred că fondatorul partidului ar trebui să fie singurul candidat pentru funcția de președinte, alte curente susțin că este nevoie de competiție în Uniunea Salvați România, inclusiv pentru prima funcție. Deputatul USR de Bistrița-Năsăud Cristina Iurișniți crede că pentru a fi performant cel mai tânăr partid parlamentar din România are nevoie de competiție deschisă în interior, dar și de o viziune curajoasă, dar nu politicianistă în exterior: ”

Sunt pentru un USR deschis, cu mai multi lideri care sa candideze la primul Congres de la Cluj. Susțin cu fermitate ca numai proiectele trebuie să fie firul rosu , direcția care să coaguleze USR ! Am semnat și susținut în comisii și în Plenul Camerei Deputaților inițiativa legislativă care se opunea primei decizii din Educație a PSD de reinstalare în scoli a directorilor care nu au promovat concursul ! In același timp am susținut o decizie bună care permitea premierea olimpicilor la faza județeană de către CJ. deși amendamentul pe care l-am propus includea și olimpicii la națională! Daca as fi votat politic, elevii nu ar fi primit niciun premiu care sa le răsplătească munca! ..Un partid care se respect trebuie sa fie un organism viu, care se bazează pe mai mulți lideri puternici, care favorizează emulația, competența și meritocrația! Inițiativa personală a unui lider sau a unui grup interesat de promovarea unui proiect trebuie valorizată și susținută de ceilalți colegi parlamentari . Numai asa vom reuși să fim altfel, uniți în diversitate !..” a scris deputatul USR pe pagina de socializare.

Și secretarul general al USR Bistrița-Năsăud , Mihai Bălan crede că e important ca la congresul din mai să existe mai multe candidaturi pentru prima funcție din partid, dar să prindă și contur un sistem de consultare largă în luarea deciziilor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu