Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Liberalii bistrițeni au probleme cu decontările de la AEP pentru parlamentare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Filiala Bistrița-Năsăud riscă să nu-și recupereze 44000 de lei din cheltuielile cu campania electorală parlamentară de la sfârșitul toamnei trecute. Autoritatea Electorală Permanentă decontează doar 219 458 de lei față de 263 969 de lei din cheltuielile electorale solicitate pentru rambursare

.Potrivit unor surse din AEP citate de știri pesurse.ro instituția a găsit nereguli în facturile  și documentația PNL cu una dintre firmele de publicitate, GMP, condusă de Felix Tătaru  pentru 556.000 de lei, bani care nu vor  fi decontați de la bugetul de stat  tocmai din această cauză. În aceași situație se găsesc 20 de filiale ale PNL care au derulat contracte cu această companie în campania electorală, la solicitarea coordonatorilor naționali ai campaniei. Printre cele mai afectate filiale de decizia celor de la AEP se numără cele din Bihor, cu 90 000 de lei,  Suceava  cu 67.500, Ialomița, Dolj, dar și Bistrița.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud Robert Sighiartău a declarat pentru BistrițaExpress că a contractat prin GSP-ul pliantele ” Bistrița Înainte” și România Înainte”, dar și spoturi video și audio.  Crede însă că lucrurile nu sunt clarificate și că oricum rămâne și opțiunea contestației la decizia AEP.

La ultimele alegeri parlamentare PNL Bistrița-Năsăud a obținut un singur mandat de parlamentar pentru Robert Sighiartău, însă au fost cotați cu șanse și Doris  Moldovan, respectiv Ioan Turc pentru Senat. Cea mai mare parte a contribuției pentru alegeri a fost asigurată de candidații de pe primeșe poziții, adică de cei cotați cu șanse.

Share.

About Author

Lasă un comentariu