Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

EXIGENȚĂ:Profesorii nu trec examenul de definitivat anul acesta fără nota 8. Concursul e în plină desfășurare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorii bistrițeni, asemenea colegilor din toată țara susțin astăzi proba scrisă a  examenul de definitivat. Proba este organizată la Școala Generală numărul 4 din Bistrița, însă corectarea se va face în funcție de disciplină în 6 centre universitare din România. ” patru mașini însoțite de jandarmi sunt pregătite să transporte lucrările, după finalizarea probei” explică inspectorul general Școlar Camelia Tabără.

În Bistrița-Năsăud s-au înscris la concursul care este ultima treaptă pentru rămânerea în sistemul educațional, în jur de 120 de candidați, mult mai puțini decât în ani iprecedenți când media anuală nu scădea sub 170-180. Explicația este însă ridicarea mediei de trecere a examenului, de la 7 la 8,în condițiile în care anii trecuți acest examen putea fi trecut chiar și cu media 6 și a posibilității de a-l susține abia de trei ori: ” este adevărat că e sus media de admitere, însă resursa umană este cea importantă resursă pe care o avem în învățământ și e foarte important să avem tineri profesori bine pregătiți” spune inspectorul general.

La nivel naţional, la examen sunt așteptați să participe cei 6.417 candidați care au îndeplinit condițiile prevăzute de legislația în vigoare. În această sesiune, examenul se organizează la 90 de discipline. Proba scrisă conține itemi din domeniul disciplinei de specialitate și al metodicii predării/didacticii acesteia. Spre deosebire de anul trecut, nivelul de competență didactică este evaluat și prin portofoliul profesional, elaborat conform precizărilor din programa de pedagogie și psihologie școlară corespunzătoare funcției didactice.

Sursă foto: www.sursadevest.ro

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu