Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alegeri cu final neprevăzut în PNL BN: Turc președinte, Dolha și Coman primvicepreședinți

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii de rit vechi conduc PNL Bistrița-Năsăud, după numărătoarea voturilor pentru președinte, respectiv primvicepreședinți din alegerile interne de astăzi. Ioan Turc a fost desemnat președinte cu 204 voturi  după  al doilea tur de scrutin în care a concurat cu deputatul Robert Sighiartău, cu 176 de voturi, interimarul până astăzi de la conducerea organizației. Turc a fost singurul reprezentant din fostul PNL care a candidat pentru prima funcție, în condițiile în care ceilalți contracandidați: Sighiartău, primarul din Chiochiș, Vasile Silași și consilierul județean Ovidiu Florean au provenit din fostul PDL. Ioan Turc revine la conducerea filialei județene după mai bine de 9 ani după ce a fost demis din funcție și ulterior exclus din PNL.

Numărătoarea pentru funcțiile de primvicepreședinte, pentru care au fost înscriși patru liberali a fost câștigată de fostul deputat Stelian Dolha, ultimul președinte al PNL de rit vechi și de Samuel Coman, provenit din fostul PNL. Stelian Dolha a avut un număr aproape  triplu de voturi, 225 față 89 ale contracandidatului său. Coman a obținut 188 de voturi față de 129 ale contracandidatului său, George Gaftone. Interesant este și că majoritatea celor 400 de delegați de la  conferința județeană de alegeri a provenit din fostul PDL.

Și la organizația municipală PNL Bistrița conduc tot trei liberali care provin din fostul PNL: Sorin Hangan președinte, Filip Tudor, primvicepreședinte și George Gaftone, tot primvicepreședinte. în urmă cu o câteva săptămâni la alegerile pentru organizația municipală Ioan Turc a pierdut lupta pentru funcția de președinte, fiind surclasat de consilierul local Sorin Hangan.

Share.

About Author

Lasă un comentariu