Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Alianța PSD-ALDE și-a respins propria lege a creșelor, deși construcția acestora era prevăzută în programul de guvernare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un proiect legislativ care prevedea construcția obligatorie a unei creșe la 10000 de locuitori a fost respins săptămâna trecută în Camera Deputaților, după ce a fost votat inițial în Senat în vara anului 2016.

Proiectul cu pricina instituia chiar un program de investiții intitulat  ” Creșe pentru copiii României” și fusese inițiat de parlamentari PSD și ALDE. în numele cărora semna parlamentarul PSD Haralambie Voichițoiu. Conform   proiectului de lege girat de PSD programul prevedea construcția  a 544 de creșe în toată țara, cu o alocare de 775 de milioane de lei  care urmau să demareze anul acesta și să se desfășoare pe parcursul a 4 ani.  Anexele proiectului  legislativ arătau și câte creșe se vor construi în fiecare județ. Astfel în județul Bistrița-Năsăud ar fi urmat să se ridice încă 6 creșe, însă doar în Bistrița și Beclean, deoarece Năsăudul și Sângeorz-Băi-ul sunt orașe sub 10000 de locuitori. Cu toate că și-au asumat programul și au defilat în campania electorală cu el, chiar parlamentarii PSD și Alde au votat miercuri împotriva acestuia, conform Europa FM, după ce inițiativa  a primit raport de respingere de la deputații majorității în comisia de administrație.

Justificarea PSD a fost că” Guvernul României a aprobat deja o finanțare mult mai amplă pentru realizarea unor obiective similare. Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, aprobat prin Ordonanța de Urgență nr. 6/2017, s-au alocat fonduri pentru construcția a 2.500 de creșe și grădinițe, la nivelul întregii țări” potrivit deputatului Adrian Dobre , însă jurnaliștii de la profit.ro scriu că nici vorbă și că în Ordinul ministrului Dezvoltării privind lista obiectivelor de investiții finanțate, actualizat recent, nu se regăsesc decât 20 de școli și grădinițe și nicio creșă.  Deputații opoziției i-au acuzat în plen de ipocrizie și că au lansat proiectul anul trecut doar pentru campania electorală.  Deputatul USR Cristina Iurișniți a declarat pentru Bistrița Express că tot ce s-a întâmplat cu acest proiect a fost demonstrație despre cum are capacitatea să uite puterea în câteva luni promisiunile asumate în campanii:” A fost de neînțeles. Au votat favorabil în Senat proiectul, anul trecut, l-au susținut cei de la coaliția majoritară, care l-au inițiat și apoi l-au promovat ca program în campaniile electorale și acum , când să-l pună în practică, dintr-o dată nu mai e viabil”.

 


Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Da credeti ca pe estia-i doare-n C–R de natalitatea din ROMANIA ? Pana in 2050 cand vom fi sub 12 milioane ei isi fac facutele, chiar daca nu o sa mai aiba cine sa-i voteze. Buzunarul inainte de toate . DUMNEZEU cu mila !!!

Lasă un comentariu