Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițeanul Sorin Roșu Mareș numit secretar de stat în locul unui alt reprezentant ALDE adus de la Bihor cu o lună în urmă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Directorul AFIR Bistrița-Năsăud, Sorin Roșu Mareș a fost numit ieri  prin ordin al Primului ministru Secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale. Bistrițeanul, care face parte din conducerea ALDE Bistrița-Năsăud il înlocuiește pe un alt reprezentant al ALDE, Dorin Octavian Corcheș numit în MADR abia cu o lună și jumătate în urmă. Nu e clar  ce s-a întâmplat cu fostul secretar de stat în condițiile în care acesta, pentru a pleca în minister a fost nevoit să-și dea demisia din funcția de consilier județean în Bihor.

Președintele ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, ales zilele trecute vicepreședinte național,  spune că nu știe ce s-a întâmplat, pentru că nominalizarea lui Sorin Roșu Mareș fusese făcută încă din decembrie: ”  Nu stiu ce s-a întâmplat acolo, pentru că noi am avansat propuneri de secretar de stat chiar de la început, din decembrie, și n-am mai primit nimic în sensul ăsta, ori astăzi am aflat că e numit Sorin Roșu Mareș.Chiar nu știu ce a fost acolo” a răspuns Ioan Țintean la insistențele reporterului Bistrița Express.

Contactat de Bistrița Express noul secretar de stat a spus că nu știe care sunt domeniile de se va ocupa în MADR, însă este exclusă coordonarea AFIR sau APIA, care se află în subordinea secretarului de stat Alexandru Potor: ” În rest n-am reușit să-mi dau seama, de pe site-ul MADR cu ce se domenii se ocupă secretarii de stat. De domnul Potor știu că se ocupa de AFIR pentru că eram în directa lui subordonare. Întrebat cum crede că va colabora cu ministrul Petru Daea, renumit nu doar pentru declarațiile savuroase, dar și pentru faptul că are un program de lucru prelungit până noaptea, Sorin Roșu Mareș spune că speră să facă față și la aceste rigori noi: ” Știu că ministrul Daea are reputația că e ultimul care pleacă din minister și primul care vine dimineața deci nu va fi ușor. Nu ne cunoaștem personal, dar sper să colaborăm bine” spune noul secretar de stat.

Share.

About Author

Lasă un comentariu