Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Definitivatul cu pragul peste 8 trecut de 78% din profesorii bistrițeni. Cea mai mică notă a fost 1,25, cea mai mare 9,5

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Profesorii care-au susținut anul acesta examenul de Titularizare în învățământ au aflat astăzi, 25 aprilie rezultatele finale, afișate pe site-ul www.edu.ro. Din cei 108 candidați care au susținut concursul în acest an școlar au reușit să obțină media de trecere 84, ceea ce reprezintă un procent de 77,7%. Este un scor bun spune și inspectorul școlar responsabil cu dezvoltarea resurselor Umane, Daniel Stanciu. Chiar și cu un prag în premieră anul acesta  a mediei examenului de 8. ”A fost media necesară mai mare decât anul trecut, însă în premieră contează pe lângă cele două inspecții la clasă și portofoliul candidatului. Aceasta a cântărit mult la media generală care s-a făcut conform formulei inspecția 1+inspecția 2+portofoliu +7x nota examenului, totul împărțit la 10. Așa că cei care au luat 7.20 la examen, dar 10 la fiecare dintre probele practice a trecut examenul” explică inspectorul Stanciu pentru Bistrița Express.

PARADOXURI : Unu la teorie, dar 10 pe linie dat la practică

Examenul scris, a patra probă din acest concurs a fost corectat în centre universitare în funcție de specialitățile didactice. La această probă a existat o mare diferență între extremele notelor obținute. Unii n-au reușit să scrie suficient pentru a obține nota 2, alții au obținut 9,5.  Astfel un profesor de educație fizică ce predă chiar în Bistrița a obținut 1,25 la teorie, însă a fost punctat paradoxal cu 10 pe linie la portofoliu și inspecțiile la clasă. O profesoară de engleză care predă în Năsăud a primit 2,35 la  proba scrisă , însă 10 pe linie la probele practice. O alta care predă în Bistrița și e specializată în psihopedagogie specială a fost notată cu 2,4., și note de 9 și 10 la probele practice.  O alta care predă limba și literatura română în Bistrița e tot de 10 pe linie la tehnici de predare și portofoliu, dar  a fost punctată cu 4,5 la teorie. Nimeni nu a obținut anul acesta nota 10 la examenul scris, iar cele mai mari note au fost de 9,5, e vorba de o învățătoare din Sângeorz-Băi , respectiv 9,15.

Anul acesta taxă pentru cei care susțin examenul a 4-a oară

Legea le permitea candidaților să susțină examenul doar de trei ori consecutiv. Anul acesta au primit însă o derogare și cei care nu au reușit să treacă de titularizare de trei ori, iar pentru cei care susțineau a patra oară concursul a fost instituită, în premieră, o taxă de 300 de lei.

Contestațiile la examenul scris de definitivat pot fi depuse astăzi, 25 aprilie, până la ora 20,00 , a precizat inspectorul de la resurse umane. Rezultatele la titularizare în Bistrița-Năsăud pot fi consultate aici: http://definitivat.edu.ro/generated/files/j/index.html#BN

 

Sursă foto: DIGI 24 Oradea

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu