Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Declarația unui oficial în ședința Colegiului prefectural: ”Din Leoni se pleacă în masă”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cel mai mare angajator al Bistriței pare să aibă probleme serioase cu personalul. Directorul AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan a spus miercuri într-o ședință a Colegiului Prefectural că ” din Leoni se pleacă în masă”. Întrebată de ziariști ce înseamnă în cifre această plecare în masă, Otilia Râpan a spus ” 50-60 de oameni în ultimele două luni”. Directorul AJOFM a mai remarcat și că ” la ultima Bursa a Locurilor de Muncă(nota red. organizată de  Agenția de Ocupare și Formare) aproape nimeni nu mergea la standurile lor. Erau izolați”. Otilia Râpan a mai spus și că situația nu s-a mai întâmplat până acum  și că în trecut standurile companiei erau foarte vizitate, lăsând să se înțeleagă că nivelul redus al salariilor ar fi cauza: ” oamenii nu mai vor să meargă în tura de noapte pentru 1200 de lei lunar” a mai afirmat directorul AJOFM Bistrița-Năsăud.

Și prefectul Ovidiu Frenț a intervenit în discuție spunând ca a avut discuții cu responsabili ai companiei și că s-ar avea în vedere ceva majorări.

Discuția care a generat declarația a fost  tangențială cu subiectul abordat și analiza cauzele pentru care tinerii absolvenți preferă să trăiască din ajutorul de șomaj și nu doresc să se angajeze. ” Nu vor să meargă pentru 1000 de lei lunar să lucreze” a explicat șefa de la AJOFM.

Bonus 1000 de lei lunar pentru cei care se reîntorc la muncă

Compania Leoni are la Bistrița în cele două fabrici de cablaje auto în jur de 7000 de angajați, iar anul trecut a derulat o amplă campanie de angajare de personal din tot județul, dar și caravane ocupaționale în județele învecinate, în special în Mureș și Suceava. Leoni nu face un secret din faptul că are nevoie de personal. Recent a postat pe pagina oficială de facebook o campanie prin care încearcă să-i stimuleze pe cei aflați în concediu de îngrijire a copilului să se întoarcă mai repede la muncă. Astfel pe lângă bonusul de 650 de lei lunar oferit de stat prin OG 111/2010 compania Leoni plusează cu alți 350 de lei până la împlinirea a 2 ani de copil și garantează un venit lunar bonus de 1000 de lei pentru persoanele aflate în concediu de îngrijire a copilului,cu o condiție:” dacă cei care se întorc nu au absențe neplanificate”.

Share.

About Author

12 comentarii

 1. Pe o parte îți dau și pe cealaltă îți iau … In fie care zi demisionează angajați deoarece: Multi dentre sefi de schimb/ingineri/inspectori etc. au component destul de sever fată de angatorii. Și una dintre problemele pe care le-a avut si le are incontinuare firma cu angajații este că: dacă ai o zi nemotivată sau zile de concediu fără spitalizare sau boli cronice ți se taie toate bonusurile un luna respectiva + prima pe semestrul respectiv.. Ținând cont că unii chiar au probleme si sunt nevoiți să stea o zi doua acasă si ar acea nevoie de concediu medical sa detină un tratament fără eforturi etc. Pentru ramâi fară bonusuri si angajatorul va lua doar salariu scris in contractul de muncă… E aiurea rau, poate fi cea mai mare firma de angajare din Bistrița daca nu stiu sa își mențină angajați, nu se vor alege cu numic nou. Cei buni vor pleca și vor veni alți noi care nu vor avea experiență in domeniu plus multe altele.

 2. E foarte interesant ce spuneti, se vorbeste muult despre cat de stricti sunt pe acolo si ce relatii sunt cu superiorii. stiti cum se spuneca nu iese fuum fara foc. De acolo tot iese un fum gros si aproape nimeni nu se întreaba ce e. Va mai amintiti de ce spune un sindicalist acum ceva timp?Ca ambulantele care sa preia angajatii epuizati sunt la ordinea zilei sau, ma rog, a noptii. Si s-a intamplat ceva? absolut nimic.

 3. Sa-i ia naiba pe cei de la Leoni si pe toate firmele cu capital strain din tara noastra,la ce salarii de rahat dau cum naiba sa stea lumea?Vor sa muncesti pana cazi jos dar bani foarte putini,normal ca le convine celor de la Leoni sa faca fabrici in Romania pentru ca e foarte ieftina mana de lucru,aici in Germania un angajat ar trebui sa fie platit cu 1,400-1,500 euro dar le convine in Romania unde cu 1,400 de euro platesc mai multi angajati,o rusine,asta a ajuns Romania,suntem sclavi la noi in tara,sclavii nemtilor,francezilor,care vin si fac fabrici in Romania dar platesc foarte prost,defapt asta e scopul pentru care Romania a fost acceptata in UE,pentru mana de lucru ieftina,pentru bogatiile noastre constand in gaze naturale,petrol si multe altele,nu va merge niciodata bine la noi pentru ca politicienii sunt prea hoti si nu fac nimic pentru poporul roman,romanii trebuie sa iasa in strada pentru traiul pe care il duc nu pentru o lege anume,bun lege sa anulat,si?Traim mai bine?Nu,ar trebui sa ne preocupe traiul nostru de zi cu zi si viitorul tinerilor din tara asta iar daca vreti o schimbare in Romania unica schimbare e Meritocratia,o democratie participativa,puterea poporului,www.meritocratia.ro daca vreti mai multe detalii,e unica sansa de salvare a tarii noastre din mainile strainilor.

 4. Buna si eu am lucrat in firma in leoni doi ani si jumatate,am suportat tooate consencintele si am fost fooarte buna la lucru si am lucrat un an si jumatate la motoare unde este cel mai greu si am fost foarte nemultumita de salariile mici pe care mi se aplicau si si multe am avut bonusuri taiate si -n plus cu patru copii la intretinere pe care nu miau dat nimic doi ani de ziile ca nu mi-au bagat la intretinere,si acum cand numai de o jumatate de an miau bagat copii simi trageau foooarte mult din 1400 luam doar piina 900 sau piina intro mie de lei si daca le suneai frumos dece dece salariile mele sunt fooarte mici si cu copii la intretinere imi ziceau ,ca sami para bine caci mi se trag deduceri personale..atat de muult .ati auzit asa ceva?!bataie de joc si cum mai avea cateo problema caci am si un copiil cu hadicap trebuia sa ma roog aproape in genunchi la sefi sau ingineri cu cateva ziile inainte sami dea o zi libera sami pot rezolva probleme cu copiilul si nici pedeoparte nu mi se aproba asa ca le luam zile libere de la mine sami pot rezolva necazurile sin plus mai am si copiilul mai mare care are probleme cu inimuta si trebuia sami rezolv problemele dar nu te crede nimeni si nici nu ti se intinde o miina de ajutor cand ai nevoaie si uitati asa am ajuns nu mai eu personal mai multi angajati sa facem gura cu salariile cas foooarte mici si ne se vorbea pe tooane fooarte nu stiu cum sa va zic caci pur si simplu ni se inchideau gurile .noi nu aveam drepturi cu tootul caci noi suntem angajati si noi facem lucrurile sa mearga bine si tooot mai mult de lucru ei bine ruusine ar trebui sa le fie la ingineri care iti vorbesc urat si la sefi care te fac nesimptit uitati asa mi sau intamplat mie si normal caci nam mai rezistat la cum sau comportat cu mine si am aproape trei saptamini de cand la lucru nu mai merg pentru ca mam saturat sasi bata joc de mine care mai de care si nu mua fost usor sa suport atatea si cu salariile atat de mici si cu tot felu de voarbe urate cu care mi se adresau.inca nu miam dat demisia pt nu sa putut pentru mau luat prea tare si miau spus caci mi se desface contactul de munca caci nu mai mam prezentat la lucru ,inloc sa si puuna problema caci am indurat atatea si mi sau adresat atat de urat si mau tratat fooarte josnic tot eu is de vina oare se pate?!da se poate caci nici odata un angajat nu are dreptate la nimic si nici drepturi oare exista cineva care poate sami dea dreptate?!dece atata bataie de joc?! Chiar nu intaleg…

 5. Ti se strânge inima când vezi câte suferă oameni astia. Povestea doamnei Niculina mi se pare revoltatoare. Chiar nu pot sa se poarte altfel? Citesc ce se scrie pe aici si mi se confirmă foarte multe povesti auzite de acolo.

 6. Oameni buni! Putina atentie, padure fara uscaturi nu exista, este adevarat ca sunt probleme de comportament dar sa nu uitam ca in orice fabrica este la fel, nimic nou sub soare. La angajare se prezinta grila salariala si beneficiile dar in acelasi timp toti primesc regulamentul de ordine interioara( la citit cineva). Problema este in felul urmator, marea majoritate reactioneaza dupa “efectul de turma” , daca unui op nu ii convine salariul sau conditiile de munca, desi a citit contractul si a semnat (nu te obliga nimeni, trebuie sa areti ca esti major- constient de ce semnezi) se exteriorizeaza si denigreaza toata echipa (in aceasta firma se lucra in echipa nu individual- asa se si ofera bonusurile), acest lucru duce la dezintegrarea ei pas cu pas, ca efecte secundare sunt stresul, frustrarea si deznadejdea.Salariile sunt dezamagitoare si in unele cazuri jignitoare, dar asta este tot vina noastra deoarece nu stim sa negociem corect(in functie de situatie, suntem prea disperati si acceptam orice), odata invatati asa, adica “cost saving” pt firma, nu mai putem schimba nimic, ca sa renegociezi salariul iti trebuie minim 6 luni de vechime si sa dovedesti ca esti indispensabil ( denumirea lor “POLIVALEN”, am senzatia ca nu intelege nimeni semnificatia lui).Conducerea este extrem de deficitara si indecisa, rezultatul lor se vede cu ochiul liber.Nu sunt nici pro si nici contra, deoarece dupa cate am vazut si trait (inca traiesc) in firma aceasta am ajuns sa nu mai pun suflet (cea mai mare greseala), este pur si simplu un loc de munca ( va sugerez sa faceti la fel).EXISTA VIATA CU SAU FARA LEONI!! Va doresc numai bine, si ganditiva bine inainte de a lua o decizie!!

  • Mb.nr five în

   Un pic ai dreptate ….dar mai cu mult timp in urma fabrica Leoni angaja doar oameni cu cel mult 10 clase .Nu vb de efectu de turma ca voi cei care sustineti fabrica de sus dati peste cap tot.Mai demult era o ,ordine in fabrica si disciplina ,sefi corecti cu bun simpt si operatori lafel,voi at.i schimbat lumea voi singuri prin comportamentul vostru .Hai sa vb de pile ….da preacunoscutele Pile (matusa,uncheshu ,vara ,varu,sora si etc)Puneti ca sefi de echipa oameni INCOPETENTI care nu au o educatie si un curs de calificare…dar sa fie tare in gura si inainte ca Rusu.Este un haos total decand au plecat preaiubiti nemti care au pus de jos ordinea si buna intelegere in echipe ,se lucra frumos fara stres fara injuraturi .Voi daca at.i respecta catusi de putin vechi angajati nu ar mai pleca de la voi .

 7. Cu tot cu prima de paste si cu o suplimentara ai luat 1350 de lei cu ce intretii o familie cu un nou nascut ?? cand din aproape 8000 de angajati sunt 3000 pe putini doar sefi si pe la birouri astia au grija de salarile lor..mai rau ca la puscarie nu ai dreptul sa le spui nimic urla toti sefi de linie la tine iti spune daca nuti convine sunt alti 200 de oameni la poarta care asteapta sa se angajeze

 8. pe contract iti scrie cand te angajezi 1450 de lei si cand iei salariul ramai cu el in mana de maxim 950 de lei daca nu meri la suplimentara cei drept sefi de schimb vorbesc ca la usa cortului cu oameni lor si la bani astia pierd toti angajazati nu se mira ca toata lumea is in concediu medical.sa mearga cei de la sanatate la toti doctori de familie din bistrita si de pe sate sa vedeti lunar cate concedi medicale se duc ca sunt oameni bolnavi va spun eu cel putin 1.000 deci pe putin

 9. Este ft adevarat in Leoni au ajuns la conducere toti ciobanii veniti din fundul catunelor si leoni i-a facut sefi, cum le mai flutura halatele alea VERZI si cele ALBE , si ce aere au in ei de parca au infintat mersul pe jos si statul pe scaun. .Ei sunt cu Salariile si multimea cu munca si stresul , dar va promit dragi prieteni si colegi ca am sa vin cu dezvaluiri mult mai importante cum stau lucrurile in Leoni Bistrita intr-un cuvant sclavie .

 10. Și să nu uităm de doamnele șefe care majoritatea sunt venite de la coada vaci sau ajuns și ele acum vorbesc foarte urat cu oameni mai ales în LU sunt câtva șefe care te terorizează psihic .Am înțeles că sefele au un salariu ff mare fata de operatori care trag pe linie și dacă nu ar fi ei ce producție ar mai ieși

 11. mihalca marin macedon în

  leoni wrining sistem este cea mai mare sclavie din romania, dar prostii suntem noi muncitorii ca nu ne strangem totii sa ne cerem drepturile. noi degeaba zicem din gura pe linii la munca daca nu facem ceva cun drepturile noastre ca sa si primim.

Lasă un comentariu