Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Urgență cu vechime: planul de mobilitate urbană și strategia Bistriței sunt gata de fapt de un an.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cele două proiecte mari despre care conducerea municipalității insistă că sunt urgențe au fost finalizate în urmă cu mai bine de un an, însă n-au ajuns până acum în plenul Consiliului Local pentru votul consilierilor.

După ce ședința ordinară  de joi a Consiliului Local Bistrița a fost suspendată, pentru că aleșii nu au reușit să-și aleagă un președinte de ședință pe următoarele șase luni  și reprogramată, primarul Ovidiu Crețu a insistat că se pierde timp în condițiile care Planul de Mobilitate Urbană și Strategia de Dezvoltare a Bistriței trebuie votate urgent.

”… Două proiecte de hotărâre – strategia de dezvoltare a orașului și planul de mobilitate urbană care sunt iarăși foarte urgente pentru că pe baza lor putem să obținem finanțări pe Axa 4 unde banii sunt rezervați după cum se știe. Din acest motiv am și anunțat că în 4 mai vom avea ședință extraordinară în care toate aceste puncte vor fi pe ordinea de zi”, a declarat după ședință ziariștilor  primarul Ovidiu Crețu.

Consilierul local Florin Chereji spune însă că ambele documente, atât strategia cât și planul de mobilitate urbană ar fi trebuit să fie supuse cu mult timp în urmă dezbaterii publice și după votului consilierilor și nicidecum pe ultima sută de metri: ”Planul de Mobilitate Urbană este gata din februarie 2016. I-am cerut sa organizeze dezbatere publică atunci și mi-a răspuns în scris  că va organiza dezbatere publică într-o scrisoare datată 29.02.2016 anexata, a organizat dezbaterea publica abia in 21 aprilie 2017. La fel Strategie a fost elaborata in perioada aprilie 2015-iulie 2016. In august 2016 o putea pune in dezbatere publica si in septembrie 2016 cele doua documente puteau fi aduse in fata Consiliului Local” mai spune consilierul care a atașat și răspunsul primarului din 20 februarie 2016.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu